220626 Kižlovka P3657 08:41:36 in Kovk

Ob 8h v Kižlovko (ker je še jutranja svežina od večernega dežja). S sekundantko po desni na Novo lokacijo, kjer rahlo piha po griču gor (kljub “zgodnji” uri in inverziji na 700 sonce že dela svoje…).

Še predno uspem vklopiti instrumente, je padalo že raztegnjeno. Vpnem se hrbtno, malo počakam na vetrič in potegnem. Lepo dvignem, po obratu odlaufam in me odlepi, pa spet potečem in speljem še pred prelomom. Ostro desno ob pobočju in nizek dokler gre. Do kolovoza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z Nove lokacije

Pospravim in naprej.

Že v zgodnjih urah Erzo razpiše Buzet in prijave kapljajo. Mene pa ne potegne tja in ker tudi Mega sprva ne more (kasneje se izkaže, da bi vseeno lahko šel tudi na Buzet…), se dogovoriva za Slivnico . Tudi Gabor si premisli glede Buzeta in se mi pridruži na Vrhniki. Na Uncu naju počaka Mega in skupno ugotovimo, da je Slivnica že premočna (kot tudi Strmca, Vremščica,…).

Gabor navija za Kovk, zato z Unca na Kalce in od zadaj gor. Na startu smo sami. Piha s sunki, ki se gibajo med 10 in 12, zato se lotimo modrovanja. Veter se ne umirja, pridejo pa 4 zmajarji, ki pridno (in počasi) sestavljajo zmaje. Ampak meni je najhujša vročina, ki mi počasi jemlje voljo, da bi sploh razpakiral robo (ampak močan veter sploh lepo prav pride…).

Po več kot 3h sončenja in poglobljenih debat se Gaborju zdi, da se umirja (čeprav ni nobene bistvene razlike) in počasi postavi. Ko pride še standardni lokalni matador, ki začne kljub vetru takoj postavljati, tudi Gabor hitro dokončno postavi, se vpne in ob nekaj poskusih lovljenja manj intenzivnega vetra, tudi odleti. Kmalu ga začne liftati v višave in guncati in (kot obljubljeno, da bo objektivno podal obvestilo o dogajanju v zraku) sporoči, da v luftu ni prav fajn.

Meni olajšanje, da ni treba v priprave, Megu pa se tudi ne da, zato se spraviva nazaj v LCja. Mega prevzame kombi zmajarjev in z obemi avti dol k Anji na pico. Še preden naročiva pa tudi že Gabor pristane, saj ni imel veselja vztrajati…

Gaborjev let

In se nama pridruži pri pici.