220627 Kižlovka P3658 10:15:22

Malo bolj pozen sem danes. Sondaža bolj tako, z inverzijo nad tlemi in gori bolj vegasta, sicer JZ, Z v naraščanju s termiko čez dan.

V Kižlovki že vročina okoli 30, ko hodim gor. Ustavim se kar na Novi lokaciji, saj rahlo diha gor po pobočju. Raztegnem, se vpnem hrbtno in ko zopet začutim (vročo) sapico na tilniku, potegnem. Po obratu me sicer hitro vzame, pa moram vseeno še malo poteči pred prelomom. Ostro desno ob pobočju, kjer le malo drži in me proti koncu le rahlo dvigne, da na kocu podrem padalo malo čez kolovoz.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z Nove lokacije

Po LCja, zbašem robo v avto in še nekaj kombiniram za zaresno letenje (na Lijak, kamor Erzo organizira jato me ne potegne…). Termika in veter pa jačata, da o vročini ne govorim, tako da na koncu “letalni” dan zaključim pri Milanu na Rakitni, kjer se hladim v jezeru in opravim vsaj še plavalni del dneva, če že letalnega nisem. Na koncu se še zakramljamo s Štusejevim Dušanom, ki se je vmes s svojim motorinčkom in naloženim padalom odpeljal na ogled Prižnice (ki ni bila letalna zaradi močno stopnjevanega vetra…)