220628 Kižlovka P3659 08:35:22

Najprej v Kižlovko. Sondaža kilava z grdo inverzijo do 1100, veter pa je čez noč obrnil na močan SV, V. Sonce neusmiljeno pripeka naprej (“velika toplotna obremenitev, starejši in otroci naj se zadržujejo notri in izogibajo napornim opravilom…”).

V Kižlovki čisto mirno, ko s sekundantko po vročini hodiva na griček. Na Novi lokaciji so le drobni dihljaji termike po griču gor, vendar se ustaviva kar tukaj. Padalo raztegnjeno, še preden vključim oba FMja. Vpnem se hrbtno in ob naslednjem dihu potegnem, obrnem in solidno (z vmesnim poskokom) speljem še pred prelomom. Drži pa slabo, tako da stopim na tla še pred kolovozom.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z Nove lokacije

Potem sledi sekundarna terapija.

Popoldan pa Pojetov Jože razpiše Zavrh za 15.45. Potrdimo Dušan, Štrubljev Fabijan in jaz, malo pred zborom pa še Gabor. Jože naju z Gaborjem s Šodra zapelje do Škorpijona, kjer se vsi naložimo k Dušanu.

In gor na Zavrh in po vročini 33st (s prbijanjem v glavo, saj sem kapo pozabil…) na start. Že na poti z leve od zadaj prihaja gosta temina in ko smo na startu, kjer piha idealno gor (4/6), je že vse pokrito. Od zadaj se vidi, da vliva in sliši grmenje, strele prihajajo vse bliže. V vas prihajata še Kurnikova Ana in Jurij, ki se kar tam premislita in obrneta proti domu. Erzo nas opozori na bližajočo nevihto, kar pa tudi sami vidimo na radarskih slikah. Še Milče se javi, da že pospravlja delovno mesto, preden ga bo zajelo neurje…

In se še mi pospešeno odpravimo nazaj v vas do avtov, kjer nas dobijo prve kaplje. Previdno v dolino v vedno močnejšem nalivu, se v plohi delno presedamo pri Škorpijonu, da se v pravih slapovih vode dokončno razporedimo po svojih avtih šele na Šodru…