230106 Slivnica P3836 15:24:09

Danes je napovedan še najboljši dan ponovoletnega tedna in res moram tudi jaz nekam iti. Enim se mudi že zgodaj na Kovk (na čakanje v meglenem ovoju…), sam pa sem za kasnejši odhod (resnici na ljubo: imam prej še terapijo…).

Ker je tudi Erzo za kasneje se dobiva ob 12.30 na Vrhniki. Pridruži se še Debevčev Rok in proti Slivnici, kjer si ne obetam kaj preveč saj je po kamerah zgoraj šajba, spodaj pa megleno morje skoraj do tal. Primož in Mega že pošteno pešačita skozi meglo iz Grahovega, ko mi na Pumpi naložimo še Dušana v LCja in gor. Cca 200m nad tlemi je že megla in kmalu se tudi mi vozimo skozi njo gor. Vmes se iz avta pozdravimo z Emilom, ki ga jadranje skozi meglo ni zanimalo in je že na poti dol.

Na startu nas v prečudovitem soncu z modrim nebom pričaka Mega. Primož je že odletel in pristal skozi meglo v Grahovem (megla skoraj do tal, poroča). Ko Dušan, Rok in jaz modrujemo, se Erzo že pripravi in starta, nekaj za njim pa še Mega. Ob grebenu letita mimo štal in potem levo ven nad meglo … in v njo.

Erzov let
Komentar leta: Enkratno: na Vrhniki šajba in sonce, na Kovku megla na štartu, na Slivnci pa sonce gor in vmes močna oblačnost! [6.1.2023 14:56] Alenka Mausar : Na Donački pa sončno 😉 [6.1.2023 17:58]
Megov let
Stane Bajt : Po azimutu skozi meglo. [6.1.2023 15:24]

Mi pa na sončku še kar modrujemo in čakamo, če se bo megleno morje le kaj stopilo. Ves čas piha lepo enakomerno gor (3,5/5,5-6), kot vse lansko leto ni nikoli…

Pridruži se še Vrhovnikov Blaž, ki tudi pripešači iz doline. Ker se travnik pri štalah koplje v soncu, se najprej Rok, potem pa še Dušan odločita, da bosta vsaj do tja poletela. In to tudi uresničita.

Rokov 1. let
Dušanov let

Sam sem že odločen, da bom šofer, Blaž pa bo še malo počakal. Ker se ravno napove tudi familiy Caffou, malo počakam še sam. In ko pridejo in si voščimo sem in tja in sem uradno predstavljen Lei, se začne megla v dolini redčiti – najprej proti Grahovemu, potem se cefrajo oblaki tudi v smeri Cerknice.

Jean takoj v luft in zajadra in pobere nad start, midva z Blažem pa tudi pripraviva (jaz tangice in Rook2).

Desno v soncu ob pobočju kar drži in malo zajadram sem in tja.

Potem pa ven, zelo, zelo počasi naprej stran od pobočja nad dolino (veliko vetra sta čutila tudi Dušan in Rok pri štalah), tu pa močno dol med kosmi oblakov/megle v senco na travnik pri Pumpi.

Zoranov let

Nekaj za mano pristane Rok, ki je od štal odpešačil še enkrat na vrh.

Rokov 2.let

In Razdrihov Sašo, ki se je tudi napovedal, ko se je začelo megleno morje trgati.

Sašov let

Blaž pristane pri svojem avtu v Martinjaku, Dušan pa reši LCja z vrha. Še malo druženja ob hladnem piru v hladu doline in razlaz…