230111 Kovk P3838 13:06:13

Po včerajšnjem močnem S je danes napovedan obrat v nežen JZ. Bo pa čez dan koprena pokrila nebo, tako da termike ne bo kaj dosti. Ker je bila z Megom za danes sprva predvidena zamenjava postaje na Korenu, malo oklevam, ko Milan skliče jato za Kovk. Vendar Mega akcijo premontaže odpove in se tudi sam prijavim.

Ob 11.11 se na Vrhniki k Dušanu spravijo še Milan, Damjanov Igor in Gracarjev Jože; Mojca in Dule (šofer) pa z mano počakata na Erza (malo zamuja…) in z LCjem od zadaj na Kovk, na start.

Rahel vetrič bolj J, kot JZ lepo pihlja gor, ko postavljamo.

Občasno vetriča tudi zmanjka, ko drug za drugim startujemo.

Več ali manj si celo sam pripravim vse za start in v šibkem vetru lepo hrbtno dvignem in potegnem…

…. in že ob obratu, ko zalaufam in speljem, prekolnem vse po spisku, saj sem si pozabil za čevelj zatakniti elastiko kokona !!

Začnem neuspešno telovaditi, pa ni šans. Na srečo drži neka 0, tako da stran od pobočja, ob vseh neuspelih poskusih, le počasi zgubljam, ko peljem mimo Podrte (kjer Erzo veselo nabira). Ko se že skoraj predam in obsedim neudobno na polovici sedeža, pa le nekako stelovadim nogo za rob in si uspem zatakniti kokon in se končno stlačim vanj (prvič, odkar imam ta zic, mi je to uspelo brez pomožne elastike – ampak ne bi več ponavljal …).

Potem se spet vrnem v letenje in se uspem (na sredi med Podrto in Hubljem) z osmicami spajsati do roba grebena in za Erzom in Milanom (nižji) do Hublja. Tu sem (smo) že tako nizko pod grebenom, da za vogalom samo še obrnem (skupaj z malo višjim Milanom) in nazaj. Zdi se mi, da sem že tako nizek, da še mimo Ajdovščine ne bom prišel, saj v odmikanju od grebena bolj zunaj vozim proti vetru. Vendar na spodnjem platoju le nekako drži, tako da uspem priti celo na uradni pristanek.

Zoranov let (z začetnimi težavami…)

Mojca že pospravlja.

Mojčin let

Prav tako Dušan in Igor.

Dušanov let

Milan pristane tik za mano.

Milanov let

Erzo pa potegne proti Zemonu.

Erzov let

Gracarjev Jože je ves nizek pristal pri lokostrelcih, kjer ga je pobral Dule z LCjem in ga pripeljal dol.

Jožetov let

Sam še pospravljam, ko se ostali že dogovorijo za drugo rundo gor (eni s Samom in Vidmarjem,… drugi pokličejo taksi…).

Pri Anji Dule, Jože in jaz počakamo, da v drugo pristane Erzo nekaj pred Vipavo,

Erzov drugi let
Andrej Erznožnik : Ura je 15.00. Objavljena imam dva leta, medtem ko Milce nobenega in po prvem letu še vedno čaka na štartu na boljše pogoje za drugi let, potem pa bo videl, a je sploh kaj za objavit, beri ali je danes sploh letel, beri bil z nami [11.1.2023 15:38] Milan Velkavrh : Sem mislil, da boš kaj opisoval kako si se zavzemal da Samo, ki smo ga itak mi poklicali, tudi nas pobere, ki smo bili 100m stran in ne samo tebe..Ups, saj se nisi… [11.1.2023 17:10] Andrej Erznožnik : S Samotom in Vidmarjem je bilo tako, da sta bila rahlo živčna, ko sta videla kako mečkate, namesto da bi zlagali padala, ker onadva sta šla tud letet in sra se bala da bosta zamudila, mene sta pobrala ob cesti na štart, v kombi sem zbasal nezmožen padalo. Ti si bil nekje drugje? [11.1.2023 18:55] Janez Kocjan – JanKo. : ne se “tepst”, pr’jatli! ;)) ;)) ;)) [12.1.2023 09:34]

kjer ga poberemo (Dule in Gracar) in proti Vrhniki. Nekateri ostali pa tudi odletijo še drugo rundo.

Mojčin drugi let