230112 Kovk P3839 13:25:02

Danes Milče še enkrat skliče zbor za Kovk. Potrdim, čeprav je ob dogovarjanju nad Vipavsko naraščajoča koprena. Ob 11.30 na Vrhniki standandna ekipa: Erzo, Mojca in Dule k meni v LCja, Damjanov Igor pa k Milčetu in od zadaj prav na start.

Ko začnemo postavljati, podobno kot včeraj, le sonca se je postopoma kar nekaj več naredilo (koprena se je raztopila, v luftu pa že Samo in Vidmarjev Jože in še kdo). Malo za nami prideta še Milće in Igor, pa še StojCC s kompanjoni.

V luft Erzo, pa jaz in ostali. Danes si ne pozabim zatakniti elastike in se takoj po startu lepo zbašem v kokon in sproščeno zajadram. Na Podrti lepo naberem nekaj čez 1000 in za Erzom proti Hublju. Ker močno zgubljam, poskušam vmes popravljati, pa so le mehurčki, tako, da sem na Hublju že na višini grebena. Tu le uspem spet nekaj nabrati, medtem ko je Erzo že daleč proti Predmeji, Milan pa tudi brez pobiranja rine kar naprej. S 1000 se tudi sam odpeljem za njima, pa sem hitro zopet na grebenu, pri skalah pa že pod robom.

Medtem je nebo nad nami že čisto pokrito in upanje, da bom naprej še kaj pobral, usiha. Zato obrnem nekaj pred Predmejo, medtem, ko Erzo nizek vozi že čez dolino, pod Čavnom.

Milan pa še kar rine ves nizek v Mačji kot.

Meni pa nazaj grede gre generalno samo še dol: plazim se po vseh grapah in pobiram bedne mehurčke, ko pa sem že prenizek, odpeljem ven proti Lokavcu,

kjer pristanem(o) na travniku ob naselju Paljki.

Zoranov let

Pred mano pristajata še dva, potem tudi Stojc in še Valiči, ki so prileteli s Čavna (?).

Stojanov let

Ko začnem pospravljati, pristane še Erzo.

Erzov let
Komentar leta: Od Hublja naprej v senci, končno 1h skup letos [12.1.2023 16:08] Dragan Vidic : Pogumno! Skoraj bo uspelo, škoda. [12.1.2023 13:47]

In nekaj za njim še Milče.

Milanov let

Mojca je pristala standardno pri Anji,

Mojčin let

kjer jo mimogrede sname Dule in prideta do nas. Erzo se žrtvuje za logistiko (ostane tukaj na travniku), da v LCju odpeljem (poleg Duleta in Mojce) še Milana in Stojcca gor po njune avte, mi pa potem proti Vrhniki. Žal po stari cesti iz Logatca, kar pomeni skoraj enourni zastoj pred Vrhniko zaradi nesreče.

Zanamska ekipa pa se odloči še za vmesni večerni obisk Strmce, kjer pa niso najbolj ugodni pogoji (piha že dol) in odletijo le nekateri (z lokacij, kjer se pač še da…)

Milanov let z Lipovca