230526 Planinska Grmada P3875 14:44:35

Je danes napovedanega malo več vetra, vendar spet zase vidim Planinsko Grmado (po včerajšnjem razočaranju…). Danes pa se bom naloadal, da vidim, kako bo letel Duletov BGD.

Tudi Mega in Jean sta za, zato objavim zbor na Telegramu… in se dobimo ob 13h pri Balah: Mega, ki tu že klepeta s Kastnerjevim Domnom (slučajno je po šihtu pripeljal tod mimo in bo za šoferja), Jean, Razdrihov Sašo (z drugim šoferjem Tonijem) in še Damjanov Igor. Škobernetov Tomaž (na motorju) zamuja, zato se po navodilu zemeljskih delavcev (kmet bo ravno zdajle začel širiti skladovnico bal ?) prestavimo na pokopališki parking in gor. Igor mi je ponudil v testiranje Maestro2, kar z veseljem sprejmem.

Po krajšem ugotavljanju vetrovne situacije (sonček, lepe bazice vse naokoli, piha podobno kot včeraj, z občasnimi motnjami S,SV z leve) Jean in Mega v luft, za njima pa še Damjanov Igor (s svojim starim Maestrom).

Sam imam kar tri pomočnike, saj Sašo tudi čaka, kaj bodo pokazale sonde v zraku. S prvim dvigom naprej preverim štrikce in vpetje in obnašanje neznanega padala in ga hote podrem, čeprav bi lahko že skoraj odletel.

Postavim se hrbtno in padalo lepo skoči gor, da po obratu odletim po treh štorastih korakih. V zraku pa poezija. Malo sem in tja ob pobočju nad grebenom in povsod dobim neka dviganja in potem steber, ki ga vrtim, vrtim do 1600. Tu dviganje izgubim, izgineta pa mi tudi Jean in Mega, ki vrtita nad mano. Damjan in Sašo vrtita spredaj, jaz sem pa v zanosu prišel že nad Strmco, zato samo obrnem in se odpeljem z vetrom.

Takoj me začne splakovati ob pobočju Strmce (vario mi pokaže tudi 71km/h). Zdi se mi, da sem prenizek, da bi se zapeljal ven nad postojnsko ravnico, zato nadaljujem splakovanje proti Z. Ko sem že blizu tal nad dolinico in vasico Bukovje, po obratu nazaj v veter pristanem na lepem travniku nad vasjo Bukovje (lahko bi šel pristati še nekaj naprej nižje v dolinico, pa mi daljnovodi in trofazna niso preveč všeč…).

Zoranov let

Super vesel za tale testni let (hvala IgorD 🙂 !!!).

Pospravljam in se usklajujem z Domnom, ki prihaja z LCjem pome s štarta (kar od zadaj po gozdovih Sv.Lovrenca). Mega in Jean sta že čez Vremsko dolino, ko me Domen naloži. Ko se z peljeva nazaj v Planino pa sta oba že pristala pri KP.

Megov let

Andrej Erznožnik : Naj ti čestitam prvi [26.5.2023 18:15] Ana Senegačnik Kurnik : Tooooo Stane👏💪 [26.5.2023 18:16] Urban Jernejčič : Bravo Unčan! Car si! [26.5.2023 18:46] Boštjan Zagorc : Kr na morje. Čestitke 👌💪 [26.5.2023 20:05]

Jean prav na koprski plaži.

Jeanov let

S prijateljem Stanetom na morje. Po cesti bi prišla prej. photos.app.goo.gl/wMtBSs8wU3u1ZErt8

Sašo in Igor sta še v luftu, ko mi Domen na pristanku poišče včeraj izgubljeni kompas.

Sašov let

Z Domnom se posloviva in na Unc v Megovo domačijo po tam skladiščeno “postajo Vremščica”. Do Divače, kjer jo predam Rajku v nadaljnjo obravnavo. Med predajo prištopa Jean, potem pa na počivališču Studenec naloživa še Mega, ki je do tja prištopal s tovornjakom. Na pokopališčo Planina se preložita v svoja avta, jaz pa po stari cesti v Logatec, kjer naložim Erza (ki je tam pristal z Zavrha, kjer je danes bila glavnina Jate) in ga dostavim na Vrhniko.

Še malo druženja z Duletom in Mojco, da si potešimo žejo, potem Erza prestavim na Šoder do avta in proti LJU…