230528 Planinska Grmada P3876 14:28:16

Še vedno vztraja V z burjo na Primorskem. In zatorej je izbira jasna: Planinska Grmada (in seveda potrdim, ko me pokliče Jean za navedeni cilj…). Mega je tudi za in razpišem zbor za 12.30 pri Balah. Kar nekaj jih potrdi, ne oglasi pa se sekcija Zavrh (ki potem seveda gre na Zavrh…).

Erzo je imel danes operacijo in se nekaj javlja, da bi šel zraven na Grmado (zadeva je podrobneje opisana spodaj). Ker sem zgoden, Mega poberem doma; ob uri se potem pri Balah zberemo: Ciletov avto (lastnik že pešači gor), Škobernetov Tomaž (z motorjem) Slejkova Urša in Tom, Emil in Jean. Prestavimo se na Britof in z LCjem in Emilovim avtom gor.

Cile nas pričaka na startu, kjer piha nekaj več, kot predvčerajšnjim. Po ogledu situacije in nekaj močnih sunkih vetra in ustreznem šumenju naokoli Mega ugotovi (kot vedno…), da “ni kaj čakati”.

Prvi v luft Tom, potem po opazovanju njegovih močnih dviganj počasi še ostali: Jean, Mega (prepusti mojo asistenco Tomažu), pa Urša, jaz (si moram prej pripeti spet svojega Mentorja5) in še Cile, Emil in Tomaž.

Malo sem in tja in potem v lep steber z Emilom in Uršo. Naberem do 1800 in direkt na JZ čez Petriča. Danes sem dovolj visok, da se odpeljem brezskrbno (z vetrom v rit) nad postojnsko planoto. Najprej v zlivanju s 50+, potem pa desno od Pivka jame na gričih pred Zagonom še nekaj dviganja. Pred Hraščami zapeljem v močno dviganje v katerem navija Tom, vendar opazujem rastoče in predvsem temne karfijole proti Obali (na obali kar nekaj neviht in ploh in tudi v Ilirski velika celica – ugotovimo kasneje na radarski). Mega po postaji potrdi, da mu ta razvoj ni všeč in da gre dol pri Dolenji vasi.

Megov let

Stane Bajt : Nevihte na obali. [28.5.2023 16:01]

Zato samo zapeljem skozi vso to dviganje in vozim naprej, dokler gre. V Hruševlju samo obrnem nazaj v veter in po liftu dol pristanem.

Zoranov let

Andrej Erznožnik : Saj ne, da bi preveč poudarjal, pa vseeno: atroskopija levega kolena začeta ob 9.00 zjutraj, danes. 10.30 stopim ven, kot nov, prav lahkega kolena stopam sončnemu dnevu nasproti. Vem da je v igri na Telegramu Grmada, tud jaz bi šel, saj se resnično počutim odlično! Sem že odločen, moja padala so na servisu v Loki, Dule mi ponuja svoje, vse se odvija v pravi smeri. Za v medicinske bukve: 2 uri po operaciji že v zraku… Ta Zoran pa vsadi dvom v mojo odločitev: kaj pa če se ti strga šiv? Še nekaj besed in odstopim. [28.5.2023 15:12] Zoran Gaborovič : Erzo… bolš da kak dan počivaš, kot da si v medicinskih almanahih… vprašanje je namreč, v katerem poglavju bi pristal… 😜🤪🙃 [28.5.2023 17:31]

Na tleh kar nekaj burje, ko pospravljam. Tudi Cile in Tom sta na tleh v okolici.

Tomov let

Malo usklajujem še ostale deležnike današnje akcije: Tomaž je pristal pri Britofu. Urša na polju proti Jakovici. Tomaž reši Uršo in ji preda volan Ciletovega enoprostroca, s katerim pride Urša po nas (najprej pobere Toma na izvozu Razdrto, potem Cileta. Naložijo še mene in po Mega v Postojno (je medtem že prištopal do tja).

Emil se javi izpod Čavna.

Emilov let

O Jeanu ne duha ne sluha (telefon nedosegljiv).

Jeanov let

Emil ujame avtobus v Vipavski, mi pa kar od zadaj gor na start rešiti oba avta. Emilovega pustimo v Planini in v Portus na zaključno druženje (malo najprej preverjamo, po čem so kaj pice in domača limonada…).

Medtem prileti z Zavrha Pojetov Jože, ki ujame Emilov avtobus in Emil ga dostavi do Portusa iz Planine, jaz pa naprej na Vrhniko in v Borovnico po njegov avto (kjer še malo pokramljamo z Milanom in Hlišem – ostali so se že razleteli po različnih končnih destinacijah)…

Pa je cel dan zapolnjen z akcijo 🙂