230618 Buzet Zavoj P3886 14:57:08

Že včeraj smo nekako omenjali današnji Buzet (v notranjosti preveč JZ) in zjutraj to potrdimo. Ob 10.30 na Vrhniki taka gužva (start zadnje etape bicikliranja po SLO), da komaj najdemo mesto na Šodru čez Ljubljanico. Z Ukijem se naloživa k Milanu in na izvoz Logatec, kjer naj bi se pridružil še Erzo. Pa pride (nenapovedano) še Tomo Pavlin s svojim kombijem in roba in Erzo se preseli k njemu. Mi pa v avto na Ravbarkomandi naložimo še Jeana (ki je danes delno invaliden, z zvinjenim gležnjem, na katerega komaj upa rahlo stopiti…). In gasa dol. Rahlo je mrčasto (inverzija) vso pot in tudi doli, brez baz in le samo (bledo) modro nebo.

Na startu nekaj domačinov, še več pa v luftu. Takoj začnemo postavljati, ko pride še Mega v svoji režiji. V luft Erzo, nekaj za njim Tomo in potem že jaz (pod nadzorom Ukija – in Milana in Jeana). Potem pa še Milan, Uki in Jean ter Mega.

V zraku na levo takoj dobim dviganje do 1300 in naprej do Raspadalice. Kakor dobljeno, tudi izgubljeno in spet nazaj pobirat, pa bolj ven in sem in tja. Sprva so še ostra dviganja, kasneje vedno bolj široka in bolj zmerna. Mega in Jean po startu hitro nabereta in se odpeljeta nazaj, stran od naših oči. Mega pristane blizu Ilirske.

Megov let

Jean pa se odpelje do doma (saj hoditi itak ne bi mogel, če bi prej scuril 😉 ).

Jeanov let

Komentar leta: Kar sem si zamislu sem tud naredu. Drugače pa hvala Milčetu in Zoranu, da sem kot kripl danes lahko sploh letu. Pa Stanetu za družbo v luft.

Ko pridem spet enkrat v kotel pri Jačemici, zavrtiva skupaj z Erzom. Lepo nabirava do 1400, potem se on pusti odnašati bolj nazaj, jaz pa si predstavljam, da bo to šlo proti Krematoriju in odstopim in se odpeljem naprej proti Kikirikiju. Erzo gre potem bolj Z mimo Rakitovca, se tam dvigne čez prvi greben in potem nasloni še na Slavnik… in pristane v Danah.

Erzov let

Komentar leta: Nisem hotu letet noter – pa je tako naneslo [18.6.2023 14:52] Franc Škerl : A si pristal v Škocjanski jami ??! [18.6.2023 16:27]

Meni pa proti Kviriku gre najprej lepo, potem me JZ vedno bolj ustavlja in močno zbija. Zato obrnem nad pokopališčem/anteno in nazaj. Ob Jačemici lepo naberem in vzdolž grebena do Raspadalice in še malo naprej. Ko se mi obrne okrogla številka (20km), obrnem še sam in nazaj kar ven nad dolino in gre samo gor in gor. Kar daleč zunaj še drugič na Kikiriki, kjer pa me spet močno zaustavi in spusti.

Nazaj sem sedaj nižji, tako da le obkrožim pomol Jačemice in se z nekaj borbe zapeljem po 2 1/2 h uživaškega in dinamičnega jadranja (tale Maestro 2 je pa res super 🙂 ) v industrijsko cono Sv.Duh.

Zoranov let

Milče je tudi že na tleh blizu uradnega pristanka in se takoj spravi v bližnjo gostilno vlažit grlo.

Milanov let

Uki in Tomo pa še kar v luftu. Erzo pomaga iz svoje gostilne na daljavo organizirati reševanje avtov in Zecev Robi pride iskat najprej mene, potem pa greva še po Milana. Ko naju dostavi gor na Zavoj, pa ravno Uki pospravlja po toplandanju.

Urošev let

Odpeljemo oba avta dol in se navlažimo na avtobusni, medtem pa spodbudimo Toma, da potegne v Slo dokler bo šlo. In potem mu sledimo do Kubeda,

Tomov let

kjer mu šofer Uki preda njegov avto in naprej proti domu…