230729 Strmca P3912 15:43:17

Cel dopoldan z Jeanom traumirava, kam bi bilo za iti (zraven pa še Mlakarjev Miha išče variante…). Na koncu še najbolj verjamem v Vremščico (če le ne bo preveč vetra, ker postaje ni; Rajku se ne zdi najbolj obetavno, na koncu pa vsaj zagotovi logistiko, če bo res nujna…), kljub temu, da je totalen zastoj od Postojne do LJU (torej za nazaj…), za dol pa le med Vičem in Vrhniko.

Potem pa Jean le predlaga najprej ogled Strmce (ker se postaja ob 13h resetira iz zaštekanih 5,2/6,1 na bolj realno pričakovanih 6/8).

Brez občutnih zastojev po AC na pristanku počakam Jeana in Miha in z LCjem gor. Ker sem pozabil Maestra doma, se odločim za prisoten Klemnov Rook2 s težko opremo, saj bo v tem vetru (7/10) vseeno bolje, da sem na zgornji meji, kot z Mentorjem5 nekje pod sredino…

Na startu dva avstrijska modelarja. Le malo počakamo in začnemo postavljati. Jean mi raztegne padalo, medtem, ko se bašem v zic in priklopim. Miha izkoristi drobno nepozornost nabijajočega vetra in odleti. Meni pa uspe šele v tretjem poskusu drobnih vmesnih vetrovnih lukenj, ki so vse krajše ob postopnem jačanju in trajanju sunkov (s tem, da mi Jean ves čas drži padalo, da me kam ne odšlepa). Ko potem starta Jean, so sunki že ves čas okoli 12…

Takoj me dvigne gor in v dviganju obrnem proti Lipovcu, vendar malo stran od pobočja, saj Z obliva pobočje. Precej je razguncano, ko naprej prebijam le največ do 15km/h. Naprej pred Špilnikom vrti Miha, jaz pa že prej obrnem in s 50+ nazaj pod Petriča. Sem na višini Petriča, ko spet obrnem v veter in me guncajoče (zaradi močnejših sunkov vetra) samo še dviguje. Rinem naprej proti Studenem, vendar le občasno pridem čez 10. Potem pa me naenkrat spusti z -2 in ko obrnem se spuščanje nadaljuje (ampak sedaj z vetrom 65+).

Sprva še mislim, da bom pred pobočjem spet pobral, pa pridem nad pristanek le malo nad tlemi, tako da samo obrnem in po liftu dol pristanem.

Zoranov let

Ko pospravljam sedež, ugotovim, da je plošča za stopala na koncu kokona prelomljena na pol…

Miha in Jean skupaj pobirata v višave (čez 1700) še naprej od Sv.Lovrenca. Potem se Miha odpelje do porodnišnece v Postojno, kamor ga grem iskati.

Mihov let

Andrej Erznožnik : Ti se pa zmisliš, v veter , pol pa na levo [29.7.2023 17:32] Jurij Kurnik : Čestitam! [29.7.2023 17:40] Ana Senegačnik Kurnik : Car! [29.7.2023 20:14]

In nazaj na Planinsko po Jeana.

Jeanov let

In nazaj in gor na Strmco po mojega LC (kjer pa še vedno nabijajo sunki, postaja na Petriču pravi, da okoli 12)