230730 Zavrh P3913 15:56:27

Danes naj bi bil slab dan (nočna fronta naj bi dopoldan naredila sončen dan, ki pa naj bi bil kmalu spet zatemnjen s popoldanskimi plohami in nevihtami), pa se kaže vedno bolj v redu. Tako letalna tresavica začne že kmalu delovati. Glede na situacijo (generalni SV, pa tudi ovire na cestah) se nas večina formirajoče se jate odloči za Zavrh ob 15h. Čeprav Erzo lobira za Slivnico (kjer kljub celodnevni napovedi SV, S,… postaja občasno javi J, JZ – kar že poznamo, saj smo že velikokrat stali tam na štartu, ko nam je pihalo čez ali v hrbet…).

Zaradi zastojev grem čez Barje (tudi tu zastoji in delo…) in komaj ujamem zborno uro. Mojca in Dule, Dušan, Lin k meni v LCja in gor.

Na startu že postavljajo Ana in Jurij ter Potrebuješev Andrej. Komaj malo vetrčka gor po startu. Prvi odleti Jurij in še pred naslednjim startajočim – Ano javi, da je scuril k Škorpijonu.

Jurijev let

Jurij Kurnik : Preveč mirno ozračje. [30.7.2023 17:36]

Anin let

Tretji za Ano je Andrej, medtem ko Mojca meni že pripravi padalo, še predno se uspem dodobra spraviti v zic.

Andrejev let

Kot četrti potegnem jaz in odcurim na pristanek.

Zoranov let

Andrej Erznožnik : Notica o tem kako se nekateri kregajo z belim kruhom, (ki pa itak ni zdrav). Jasno je, da je Slivnica in ne Zavrh, ki je samo za scurit. Če občasno postaja pravi, da je dol, je to zgolj zato, da se odločeni za Zavrh počutijo bolje. In če je od Horjula črno in zadaj dež, je to samo dodaten razlog da se gre čimbolj stran! V bazah in v senci, prepozen in piha gor! [30.7.2023 16:59]

Za mano še Dušan.

Dušanov let

Mojca zavije v desno, v upanju, da bo tam bolje držalo.

Mojčin let

Ko že vsi pospravimo pa le uspe odleteti tudi Linu, medtem, ko se od Z in SZ proti vali nam že grozeča črnina…