230731 Slivnica P3914 16:34:37

Že od jutra imam v mislih Slivnico, čeprav postaja ves čas kaže JV (in tudi po napovedi obrne preko J na JZ šele po 16h). Po raznih navzkrižnih posvetih ostanem pri tej izbiri (in tudi razpišem termin ob 13.30 pri Pumpi), medtem ko Milče vztraja na Zavrhu in se mu pridruži tudi Mojca.

Zaradi gužve na AC me Dušan pričaka ob 13.45, malo kasneje pride tudi Jean. Idrci (Mlakarjev Miha, Lapajnetov Borut, Seljakov Andrej in Jezerškov Boris) pa potegnejo kar od zadaj gor. Na startu smo vsi hkrati in piha idealno gor (mogoče vleče malo iz leve, ampak tako lepo gor tu letos še ni pihalo…).

Takoj začnemo postavljati. Prvi v luft Miha, malo za njim Jean (ki počaka nekaj minut, saj seveda potegne bolj s strani od Grahovega, takoj ko smo vsi pripravljeni…), potem pa že jaz (ob Dušanovem in Borisovem nadzoru).

Takoj najdem močno dviganje do 1500 pod temno bazo, v kateri malo prej (baza okoli 1800) izgineta Miha in Jean. Za njima v bazo tudi pod razno nočem, zato odpeljem naprej proti Grahovemu, pa začnem hitro izgubljati. Potem zagledam Miha visoko proti Križni gori, kjer je naslednja temna baza. Obrnem nazaj na Slivnico, kjer po nekaj iskanja spet najdem močen steber do 1800, kjer me že zakrije mleko. Naprej proti Križni gori in sem takoj iz oblaka. Pa stisnem rep med noge bolj v desno (sem kar višji od te naslednje črne baze nad Križno) nad Cerkniško polje in seveda začnem močno izgubljati. Potem pa prva borba in počasno pobiranji nad Goričico (do 1500). Boris in Dušan javita, da sta na tleh nekje pri Grahovem.

Borisov let

Dušanov let

Borutov let

Moje naslednje nizko borbeno pobiranje nad vasjo Dane le 200 AGL in potem že peljem naprej pristati na travnike nekje proti gradu Snežnik, ko na kucljih med Starim trgom in Podcerkvijo le dobim neko nulo in se borim in borim in počasi rata steber do 1500.

Obrnem in se domišljavo odpeljem nazaj proti Slivnici, pa kljub lepi višini ne najdem nič in samo še borbeno curim in scurim pri Žerovnici.

Zoranov let

Dušan se že pelje z Mojco in Duletom gor rešit svoj avto, potem pride po mene.

Jean pristane blizu Pumpe.

Jeanov let

Miha pa je opažen z Milčetovega delovnega mesta nad Rakitno.

Mihov let

Na Pumpi čaka Andrej.

Boris in Borut sta šla še enkrat gor.

Borutov 2.let

Medtem ko Mojca ravno pristaja po lepem jadranju.

Mojčin let

Andrej Erznožnik : Končno prava izbira štarta [31.7.2023 18:13]

Kurnikova Jurij in Ana pa še jadrata.

Jurijev let

Anin let