230819 Zavrh P3927 16:20:10

Seveda je tudi danes še en enak dan. Jean navija za Grmado in jaz bi mu že skoraj potrdil, če ne bi bila AC spet zabasana proti Vrhniki. Erzo pa razpiše Zavrh ob 14.20 pri Škorpijonu in tako potrdim to varianto in čez Barje do Borovnice.

Dule je za šoferja v Emilovem avtu, kjer je poleg Emila tudi Erzo. Še jaz se preložim in čez nekaj minut pride še Gabor z Iga čez Barje kot jaz (saj prihaja po dopoldanskem letenju na Dobrovljah). Gor in po morilski vročini na start, kjer piha cca idealno (občasno šibko, občasno butne).

Takoj postavimo in prvi v luft Erzo. Potem bi šel Gabor, če ne bi podrl, pa ga tako prehitim (Emil je pripravljen za morebitno asistenco meni). Emil odleti zadnji.

Takoj me odlifta pred startom gor (in me termika dodobra zgunca – sem pa danes prvič z Maestrom2 v tukajšnjih termičnih razmerah, saj smo prejšnjikrat, ko sem ga imel tukaj prvič, samo odcurili na pristanek…). Zapeljem se kar čez Trebelnik in nad Dolom navrtim malo pod 1100 in naprej do Javorča. Gabor je nizko spodaj pod mano. Še malo naprej od Javorča proti Verdu, preden obrnem.

Zunaj mi danes ne drži, kot je (pred)zadnje lete, tako da sem dokaj nizek nad Dolom, kjer pa spet začne dvigovati brez vrtenja, tako da se bolj zunaj, visoko nad grebenom in precej stran od njega zapeljem mimo starta do Antene (in res je tu zunaj manj razgonjeno, čeprav še vedno močno termično).

Nazaj pa samo še v rahlem curjenju do Bistre, kjer sem na Javorču res nizek. Malo motovilim in naberem nekaj malega, potem pa v borbi za višino do pristanka, kjer dokončno scurim.

Zoranov let

Tudi Gaborju je bilo danes zelo “makadamsko”, zato je z lepo višino iznad Dola samo odpeljal čez Vrhniko za svoje domače bloke.

Gaborov let

Še pospravim ne, ko ga hčerka že pripelje po njegov avto. Potem pa gre po Erza v Podlipsko.

Erzov let

Zapelje ga do Šodra kjer ima Erzo avto (pa tudi Emil, ki mu ga je do tja dostavil Dule). Erzo pa gre potem še po Emila, ki v zadnji stranici ni uspel priti bližje Šodru po lepo raztegnjenem “štrihanju” grebena.

Emilov let