230818 Kižlovka P3925 14:31:25 in P3926 15:30:30

Zjutraj in del dopoldneva kaže, da bi še lahko kaj bilo (vremenski pogoji enaki kot zadnje dni…) in se malo koordiniramo (brez pravega elana), potem pa začne hitreje nakuhavati in pokrivati (in itak so napovedane lokalne nevihte in plohe tu in tam).

In se odločim vsaj za skokec v Kižlovki. Že dolgo časa nisem bil tukaj in se mi kar milo stori, ko vidim u nulo pokošeno Staro lokacijo in tudi pristajalni travnik. Čeprav od severa pokriva, je še sonček (in tropska vlaga).

Z robo gor, postavim in počakam, da lepo in obilno pihne gor. Hrbtno potegnem coto in po obratu po šolsko speljem. Pristajam pa z vetrom v hrbet in celo lepo ostanem na nogah.

Zoranova sekundarna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Janez Kocjan – JanKo. : bolš Križlovka kt nč! 😜 [18.8.2023 15:15]

Pa si mislim, da bi mogoče šel še enkrat gor in po dolgem času prezračil še M24 (in primerjal letenje glede na ravnokar uporabljeno in že zelo utrujeno coto Rook2 ML Pirš).

Ko pridem (spet vlaga teče po meni in od mene) na golf start Stara, pa je naenkrat vse pokrito in temno. Postavim M24 in preverim štrikce… in začne kapljati. Na hitro se vpnem… in moram počakati, saj se hladen zrak zliva od zadaj. Ker škreblja vedno bolj, potegnem naprej. Padalo gre sicer gor, vendar ga ne čutim, da bi držalo in pred prelomom prekinem.

Hitro naberem padalo in pod čimbolj goste bukve, saj je začela konkretna ploha. Po radarski bi morala iti stvar kmalu čez, zato čakam. Po 15 min se plohca postopoma unese, po 1/2 h pa že spet postavim, saj ne pada več.

Padalo je precej vlažno (ni pa premočeno, saj dež ni prebil bukovja). Vendar še bolj enakomerno diha hlad od zadaj dol. Ko ujamem cikel, ko čutim najmanj vetra na vratu, potegnem in spravim M24 nad sebe in speljem.

Zoranova dodatna sekundarna terapija (Kimfly M24) s Stare lokacije

Jean Caffou: a nisi reku da si zmatran 🙂 Zoran Gaborovič: saj sem 🙂