230926 Zavrh P3943 16:51:29

Danes imam poleg dopoldanske terapije še opoldanske zemeljske obveznosti in tako se spravim iz LJU šele nekaj pred 15h, ko je akcija Jate že v teku (zbor je bil ob 14.30 za Zavrh). Kljub napovedi močnega SV s še močnejšo burjo na Primorskem, postaje kažejo občutno manj (ob slabi sondaži do 1000 in lepem sončku s hitro potujočimi bazami…).

Ko se peljem proti Vrhniki, še razmišljam o Planinski Grmadi, pa z Jeanom in Megom ugotovimo, da bo najbrž le premočno (v Postojni po tleh 12…). Zato zapeljem na Vrhniki ven in do Škorpijona. Nekaj padal je že v luftu in lepo jadrajo (?), ko me pokliče Mojca, kje da sem … in da me bo počakala, če nameravam gor (piha idealno, kasneje bo mogoče še bolje, pravi).

In se zapeljem gor in na start, kjer me Mojca čaka s svojim razgrnjenim padalom in mi takoj začne postavljati še mojega Maestra. Še preden se zbašem v opremo, je moje padalo že pripravljeno, veter pa vse močnejši. Vsa čast in hvala Mojci za support 🙂 .

Malo počakam in potegnem in me po obratu samo odlifta nad start. Takoj za mano je v luftu še Mojca. V zraku je precej dinamično in guncajoče in kmalu mi instrumenti pokažejo tudi veliko generalnega vetra (Naviter 35km/h, FlyMe 17 km/h SV ?????). Nad grebenom do Trebelnika in naprej do Javorča brez vrtenja. Držim se bolj zunaj, kjer me manj gunca, pa še vedno lepo drži in mestoma tudi dviguje. Nekaj padal srečam, nekaj jih je že pristalo.

Elmirov let

In nekaj njegovih posnetkov s starta od prej

Na Javorču obrnem in nazaj. Ko me začne spet nabijati gor, zapeljem bolj ven in počasi pristanem.

Zoranov let

Tik za mano pristane Ana.

Anin let

Jurij je pa toplandal kljub vse močnejšemu vetru.

Jurijev let

Jurij Kurnik : Spet kar vetrovno, a večinoma laminarno. 🌞 [26.9.2023 17:13]

Erzo se zapelje domov.

Erzov let

Jože Iskra : S stola na vrtu uzival v pogledu na Vas -nas greben. 😉. Tud z doma se da nekaj tega vzet. Lp [26.9.2023 19:53] Jože Iskra : Moral sem mal pofilozofirat. 🤔 [26.9.2023 19:54]

Milan in Poje pa Verdu že iščeta štop.

Milanov let

Jožetov let

Ob meni pristane še Mojca in nekaj za njo še Primož.

Mojčin let

In ko že skoraj pospravim še Dušan.

Dušanov let

Andrej Erznožnik : Najadral za vse nazaj [26.9.2023 18:41]

Dušan, Primož in jaz se naložimo k Mojci in gor rešit avte. Prištopani Pojetov Jože pa gre iskat Milčeta, medtem ko pristanejo še nekateri zakasneli …

Urhov let