230927 Dobrovlje P3944 17:40:40

Danes pa je napovedanega še več SV in burje kot včeraj. In doli, J od LJU je res burje za izvoz in tudi na Zavrhu je ob 12h že čez 10 (in popoldne tudi do 13). Spet vidim Dobrovlje, pa ni nekega zanimanja iz ožjega kroga… Dokler ne pokliče Erzo, da on bi pa šel na Dobrovlje. Še Mojco prepričava in ob 14h se naložita pri mojem Hoferju v LCja in gasa proti Savinjski…

Do pred Krtino, kjer se začne zastoj, ki nam vzame dodatne pol ure…

Ko pridemo na pristanek malo čez 15h, je večina že gori na startu (in množica pleha spodaj). Dva padalca sproti poberemo in gor.

Na startu pa vsi čakajo in modrujejo, saj šibek vetrič piha večinoma rahlo v hrbet (nekaj pa jih je uro nazaj še jadralo…). Na štartu je tudi nekaj znanih in celo iz nam bližjega letalnega kroga (Seljakova Vesna in Škobernetov Tomaž in Jernejčičev Urban,…). Čakamo ob izjemno redkih pobliskih sapice gor. Frenk seveda razlaga, zakaj bo tam proti 17h idealno za jadrati, da pa smo zdaj ravno v vmesnem zatišju…

Mi trije se počasi pripravljamo, ostali taktizirajo… Erzo ne more več zdržati in se pripravi in ko pokažejo trakci rahlo gor, potegne. In izgine za vogalom in po kratkem boju scuri.

Erzov ogrevalni let

Zdaj lep čas ne dahne več gor. Z Mojco sva edina zares pripravljena in čakava… Potem se pred naju postavi Škobernetov Tomaž in še on čaka, Mojca pa izkoristi trenutek sapice gor in po šolsko odleti. In scuri.

Mojčin let

Frenk Lokovšek : Čestitke Mojca za novi štart in lp za Duleta ……..    [27.9.2023 20:44]

Potem pa s Tomažem naprej čakava, čakava, saj piha samo še dol (ostali modrujejo še naprej nepripravljeni). Po dolgih 15min le spet dahne gor in Tomaž potegne in odleti. In nekaj za njim dočakam (malo lepšo) sapico gor tudi jaz in speljem (in to, po mojem, prvič naprej z Maestrom).

Desno v rahlem dviganju in vidim Tomaža nad grebenom in na sedelčku pri starem startu naberem nad greben tudi sam. Nazaj čez start nad grebenom proti Letušu, obrat in z izgubljeno višino v dviganju spet mimo starta in do konca grebena na Žovnekom. In še eno rundo, medtem, ko se zračni prostor neusmiljeno polni s prej čakajočimi in novimi, ki prihajajo gor. Upam, da sta tudi Mojca in Erzo med njimi za drugo rundo.

Vedno bolj se je treba izogibati ostalim (kar me zelo nervira…), ko odpeljem še eno rundo sem in tja in še sem in še nekaj jadranja in vrtenja in pobiranja, da se napolni ura. Prava uživaška poezija popoldanskega umirjenega letenja. Potem se odpeljem ven nad ravnico in počasi pristanem.

Zoranov let

Frenk Lokovšek : Bravo Zoran za štart v pravo večerno na Dobrovljah ……..  [27.9.2023 20:40]

In Mojca pride do mene, čakajoča v dolini (ni dobila prevoza za gor 🙁 ) in mi pomaga pospraviti padalo, medtem, ko Erzo veselo drajsa 2.rundo. Malo za mano pristane Vesna.

Vesnin let

Potem si nas nekaj čakajočih organizira prevoz gor po avte (razen mene, ki rešujem svoj LC, Mojca in ostale 3 dame rešujejo tuje avte…). Mrak je že, ko se z Mojco zapeljeva na pumpo v Vransko mimogrede pobrati Erza.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Štartam prej in scurim, nafehtam Ceno (zahvala 1), da pusti na mizi pravkar prinešeno pivo in pride pome. Zapelje me do uradnega pristanka. A tu razen tudi scurjene Mojce ni nikogar in 12 parkiranih avtov. Le katerega naj vzamem, da grem še 1 x gor, saj so ravno zajadrali na večerno? Jih je že 9, 12, 17, saj se ti lahko odpelje. Težko je ostati miren. Noben več ne pride, vsi so že gor! Že mi je žal, da nisem šel s Ceno raje pit! Pripelje se 2. današnja zahvala: Brate. Nesebično me povabi in se nas nabije v avto noter 7, 2 otroka, 2 padala in že proti štartu, kjer seveda piha dol. Še Naviter crkne iv tišini v luft. Naštimam zvok na fly me, v zraku, potem se zbudi še Oudie in nirvana do večernih poročil in še čez. [27.9.2023 19:10]

Takrat enkrat pa pristane tudi Urban, ki mu je Mojca rešila avto.

Urbanov let

O Tomažu pa še ne duha, ne sluha… Frenk je še kasnejši…

Frenkov let