230928 Kižlovka P3945 11:05:04 in Dobrovlje

Danes napovedano za trohico manj SV kot včeraj. Z MojcoA se dogovoriva za testiranje njene pravkar dobljene nove cote na kakšnem šolskem terenu, recimo … v Kižlovki. Lep sonček in ogromno rose, ko prvič skozi potok pripeljem z belim LCjem in zaparkirava na kolovozu.

MojcaA sprva razmišlja, da bi počakala, da sonček malo posuši to mokroto, potem se preda in začmokava po pobočju gor na Staro, kjer pa je sonce res že malo popilo nočno mokroto in piha idealno rahlo po pobo;ju gor (termika okoli 10h že lepo dela).

Sam raztegnem svojo coto, da popivna ostanke, MojcaA medtem previdno odpira vrečo in polaga šuštečo novost po travi. Preveri(va) štrikce, potem se vpne in prvič pogumno zlaufa po pobočju. Padalček skoči gor in po šolsko odleti daleč nad koruzo, medtem ko jaz poskušam dokumentirati dogajanje.

Kmalu je z nabranim padalom drugič na startu. Takoj je pripravljena in ponovi vajo. Ob tretjem prihodu je že malo zadihana (“to je zdaj zadnjič…”), vendar je spet hitro pripravljena za start in še tretjič suvereno odpelje čez koruzo.

Mojčino testiranje novega padala

Potem se vpnem še sam, hrbtno potegnem mokro coto, ki gre v rahlem vetriču presenetljivo lepo gor in po obratu tudi sam po šolsko odletim.

Zoranova sekundarna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

MojcaA gre gor še po ostanke svoje robe in potem se veselo odpeljeva naprej/nazaj v sončen dan (eni morajo tudi v službo… ).

Jata se medtem dogovarja za Zavrh, ampak sam imam predvidene popoldanske zemeljske obveznosti in se niti preveč ne sekiram, ko se kar prijavljajo in nabirajo (še sploh, ker se mi zdi, da bo na Zavrhu veliko vetra, čeprav postaja zaenkrat pravi drugače). Potem pa me začne dražiti Erzo, ki tudi verjame, da bo na Zavrhu premočno. On bi pa danes ponovil Dobrovlje. Ker se mi nepričakovano popoldanske obveze ukinejo, mu na hitro potrdim in čez kakšno uro nas Erzo že pelje proti Vranskemu (Lučka bo najina zemeljska podpora).

Danes ni na pristanku nobenega avta, na startu pa le Belčičev Matej (ki je eno furo že odpeljal).

Matejev predhodni let

Piha pa do konkretno dol. In čakamo in čakamo in Matej se odloči da pospravi. Sam sem že razgrnil Maestra, da se v hladu sence lepo vlaži, roba je pripravljena, samo natakniti si jo še moram… in čakamo in čakamo.

Vsaj ura mine, ko pride nek mladec, ki kljub začetni vnemi čaka na manj hrbtnega vetra, na koncu pa vseeno odlaufa in spelje.

Midva še vedno čakava, ko se nenadoma pripeljeta Tina in Primož. Primož hitro postavi in nekajkrat poskuša neuspešno speljati v hrbtnem vetru, jaz pospravljam, saj rabim vsaj malo čelnega vetra in nimam več upanja. Dogajanje spravi na obrate tudi Erza, ki se hitro pripravi in odleti.

Erzov let

Še Primož spelje in ker se javim za šoferja njunega avta, se še Tina hitro pripravi, medtem ko prikaplja še nekaj domačinov (Frenk & Co). Tina odleti, med mojim odhodom pa v hrbtnem vetru še nekaj ostalih.

Potem pa še malo zaključnega druženja v Afriki…