230930 Planinska Grmada P3946 14:46:11 in jesenski KLV piknik

Za danes je po 16h pri Mojci in Duletu sklican jesenski KLV piknik in ker bi šel prej še kam leteti v tisto smer (saj je še kar v redu dan in malo manj SV, s sicer močno inverzijo do 1100) je super, ker tudi Jean navija za Grmado. Tudi Mega je za in skličem zbor ob 13h pri Balah.

Še Pavlinov Tomo se prijavi, Erzo pa odjavi in tako smo štirje v Megovem avtu za gor. Na štaru piha idealno ob 99% pokritosti z oblaki (Slivnica sunki 11 V). Jaz bi kar šel v luft (dokler je še kaj dinamike), Jean pa navija, da čakamo na sonce, ki prihaja od SZ in posledično termiko. Prihajata pa tudi še Emil In Sašo, pred njima pa še mladenič s svojo partnerico, ki ga določimo za sondo.

Oblačnost se res umika soncu, veter pa upade na minimum (čeprav je Slivnica 7). Mladenič odleti in se odpelje ven … in dol na pristanek. Sonca doli po polju je vedno več, veter pa tudi rahlo naraste. Ne morem več zdržati in se pripravim in potegnem in odletim in obupno slalomiram sem in tja v curjenju … do pristanka.

Zoranova curaža

Nekaj za mano je v zraku Mega, ki ima že malo boljše pogoje in slalomira nekaj minut več.

Megov let

Ostali pa še malo taktično počakajo … in potem zajadraja okoli štarta in nad njega in…

Emilov let

Sašov let

Mega zapeljem gor po njegov avto, na poti dol pa grem še v Laze po Jeana.

Jeanov let

Najdlje je v zraku zdržal Tomo, ki na pristanku pospravlja, ko pripeljem Jeana nazaj do Bal.

Tomov let

Potem pa k Mojci in Duletu na piknik, ki je bil maloštevilčen, tako da razen redkih prisotnih, večina KLV ni bila deležna Mojčine gobje juhe, prebranca in ostalih dobrot, ki sta jih z Duletom pripravila danes (začenši že včeraj, tako da se je Mojca še današnjemu letenju odpovedala…)