231001 Slivnica P3947 15:41:30

Lep sončen jesenski dan s SV, ki naj bi čez dan obrnil na Z smeri (više gori pa S in SZ). Zjutraj še megla, sondaža lepa od podna gor. Malo se koordiniramo, na koncu se dogovorim z Megom za Slivnico, Mojca in Dule in Milče mogoče kasneje.

Na Pumpi se dobiva nekaj čez 13.30 in Mega potegne gor. Na štartu piha idealno (kot že dolgo ne) po pobočju gor. Postavim (se pravi, Mega mi postavi, ko se bašem v opremo) tik pod potjo. Prvi poteg mi po obratu zavrti padalo v desno saj obliva malo nižje že od Z. Drugi dvig je uspešen in lepo odletim. Kljub ponavljanju mantre da pripnem elastiko na noge in gas, gas pozabim pripeti.

Pred startom in desno pod kočo je kar razrukano in nikakor ne morem lepo vdeti kakšnega stebra… dokler ga le ne vdenem. In se odpeljem do baze na 1600. Više je bolj mirno, da si v miru pripnem gas. Ko sem v mleku, se odpeljem ven proti JV, pa kar močno zacurim in obrnem še pred Grahovim. Nazaj na pobočje Slivnice proti vetru, saj piha očitno SZ čez hrib. Mega se še vedno matra na startu (ker je baje nehalo pihati in celo občasno obrnilo na dol…).

Potem pa v počasni curaži po slemenu na Z rob in tam iskanje in pobiranje in matranje v občasno kar sunkovitih guncanjih. Mega je pobral okoli starta in se usmeril na SZ v smeri Begunj in tam začel nabirati. Grem za njim, pa mi ne rata pobrati kaj dosti (pa še izgubim ga iz svojih okularjev 🙂 ).

Nazaj nad Ceknico, podaljšek proti Podskrajniku in ker je 1h napolnjena počasi na pristanek, saj sem kar zmatran.

Zoranov let

Skoraj že pospravim, ko pristane še Mega.

Megov let

Vmes je prišla druga ekipa in Mojca in Milče sta poletela in po nekaj borbe v razmetavanju pod startom pristala na letališču.

Mojčin let

Milanov let

Zapeljem z LCjem Mega na vrh po njegov avto in potem v AC kolone/zastoje proti LJU…