231002 Slivnica P3948 15:34:23

Danes pa še enkrat na Slivnico. Napoved idealen JZ, le sondaža je slaba do 1500. Ob 13.30 naložim v LCja Erza in Milčeta na Vrhniki (Mojca z Duletom gre malo kasneje) in v Cerknico. Razdrihovemu Sašu smo obljubili, da bomo sodelovali v projektu snemanja filmčka njegove hčere in sošolk. Tako se ob 14h na Pumpi zberemo poleg nas treh še Mega, Emil, Cic, Dušan in seveda Sašo s svojo filmsko ekipo. In še Jean, ki gre najprej na solo let, potem pa odpelje še tandem.

Na startu začnemo takoj postavljati, saj piha lepo po pobočju gor J (kot včeraj), čeprav spodaj na platojčku že vleče bolj od desne Z. Dekleta snemajo akcijo in intervjuvajo udeležence, mi se pripravljamo in razlagamo…

Potem pa v luft Mega, pa Emil, Jean in kmalu tudi jaz in ostali. V zraku pa identično, kot včeraj. Ob tem, da ni nad nami sploh nobene baze in je še nekaj manj termike kot včeraj, pa še bolj razbita je in stebri ozki…

Okoli starta ne pridem nad 1200, potem se v upanju po slemenu spravim na Z rob, kjer se borim z Milčetom. Nekateri so scurili takoj, nekateri malo kasneje.

Erzov let

Mojčin let

Dušanov let

Midva z Milčetom pa še malo ohranjava m, dokler najprej ne scuri tudi on.

Milanov let

In jaz takoj za njim na pristanek k ostalim.

Zoranov let

Ko že skoraj pospravim, pristane ob meni Mega.

Megov let

Na Pumpi čakamo, da prideta še Emil in Sašo in Jean po svoje tandemiste.

Emilov let

Sašov let

Jeanov let

Erzo je že zdavnaj pobegnil domov s Primožem (ki je bil očitno na Slivnici še pred nami), kot tudi Mojca z Duletom, tako da se proti Vrhniki odpeljeva sama z Milčetom, medtem ko Emil odpelje šoferje na vrh po avte in Jean odleti svoj tandem.

Jeanov tandemski let