231005 Zavrh P3950 13:52:01

Danes spet (kolikor toliko) sončen dan (z jutranjo jesensko meglo po LJU kotlini in drugje) in šibkim SV, V (in malo močnejšo burjo dopoldne na Primorskem). Po strokovnem posvetu z Milčetom ugotoviva, da bi bilo še najbolje na Planinski Grmadi in nekako računam na to (se dogovorim z Jeanom in Megom).

Potem pa Milče razpiše Zavrh ob 12.45 pri Škorpijonu (ker baje veterček počasi narašča…) in člani Jate začnejo potrjevati. Ostanem sam za Grmado in seveda odpovem in se tudi sam prijavim za Zavrh. Tik pred Vrhniko me pokliče Erzo, da se nujno dobiva na Šodru (“ne bomo se vendar vsak s svojim avtom vozili k Škorpijonu, pa še logistika…”). Ko presedem k njemu, se izkaže, da bi pa on tudi raje šel na Grmado (in skoraj se obrneva…).

Pri Škorpijonu že čakajo: Mojca, Manca (!!!), Milče, Primož, za nama pa pride še Pojetov Jože. Skupaj še z Mojco se naloživa k Jožetu, ostali trije k Milčetu in gor, kjer že čaka z motorinčkom Dušan.

Na start, kjer piha idealno gor (čeprav malo šibko). Prvi štartajo Primož, Erzo in Jože (ki je pozabil telefon in instrumente v avtu) … in scurijo k Škorpijonu.

Jožetov let

Erzov let

Potem speljem jaz (je že malo manj vetra in lepo dvignem šele v tretje…), za mano pa Mojca in Dušan.

Čeprav peljem direkt proti Škorpijonu, me spušča tako, da včasih podvomim, ali pridem do uradnega. Nad zadnjimi hišami zavijem bolj v desno in v širokem loku poševno nazaj proti hribu, saj klobasa kaže, da se veter že skoraj zliva s hriba dol. Ko dam noge ven, da stopim na tla, pa naenkrat močan sunek od zadaj, da me kar potegne na hrbet in sedem na tla … in rezerva vsa napihnjena za mano ???!!!…

Zoranov let (z “izmetom” rezerve ob pristajanju…)

Jože in Primož (Erzo je že na Vrhniki…) pritečeta in nabereta padalo in rezervo, potem pa začneta iskati ročko in kontejner. Ni nam jasno, kako je sploh lahko do tega prišlo, kdaj je rezerva v resnici izpadla in morda celo visela, preden se je ob pristajanju odprla tik nad tlemi … in se nam zdi zabavno… dokler se ne zavemo, da stvar sploh ne bi bila zabavna, če bi se rezerva odprla že nekje v zraku… recimo nad gmajno ali celo nad hišami…

Sam pospravljam padalo (in rezervo 🙂 ), ko Jože z mojim telefonom po tracku išče naprej (vztraja celo gor do železnice, preden obupa !!!).

Mojca prištopa do Škorpijona.

Mojčin let

In se še ona spravi v iskanje…

Dušan pa z mesta pristanka dobi štop za gor.

Dušanov let

Ko smo že pripravljeni, da gremo gor reševati avte, pristane še Milče.

Milanov let

Počakamo, da pospravi in se odpeljemo gor, ko sta v zraku tudi Manca in Vesna (ki je prišla na start za nami).

Vesnin let

Vse 3 avte odpeljemo dol (kjer pospravljata Manca in Vesna). Mojca me dostavi na Šoder od koder se odpeljem k Sandiju, ona pa z Erzom še na Ulovko…

Mojčin 2.let danes