231006 Zavrh P3951 15:20:59

Danes zvem od Sandija, da je manjkajoča ročka resen problem (kontejner pač ne…), saj je vsaka ročka prilagojena sedežu in jo je treba naročiti (2-3 tedne) ali pa jo lahko naredi on, ko bo našel čas (npr.1 teden). Kar malo sem poparjen, saj sem pričakoval izpad sedeža kakšen dan ali dva…

In ko se ostali dogovarjajo za letenje (podoben dan kot včeraj, z nekaj močnejšega S vetra…) – seveda spet Zavrh ali (meni boljša izbira) Grmada, jaz preverjam stari zic, ki je zelo zdelan, bi pa bil mogoče pogojno uporaben s front kontejnerjem od hribovske opreme… Pa na koncu sklenem, da je le preveč zdelan, da bi se za to varianto odločil – torej tangice.

Me pa ob vsem skupaj vedno bolj žre, kje je ta ročka. In se zapeljem do Škorpijona, kjer je parkirana množica avtov, saj so tukaj delno tudi tisti, ki so šli na oglede za Grmado (Erzo in Emil). In začnem iskati lokacijo mojega včerajšnjega pristanka in potem prečesavati travnik po 10m levo/desno po 1m koraku od pristanka nazaj (sem se spomnil na AOW – Advanced Open Water potapljaški tečaj, ko po morskem dnu iščeš izgubljeni predmet…). In najdem ročko s kontejnerjem v gosti travi, malo pred pokošenim delom čez jarek. Vesel kot radio, saj res nisem pričakoval uspeha… Pa še ugotovitev, da je bila rezerva res odlično zložena, saj se je odprla in v celoti napihnila cca 5m od izpada (in odpade skrb, da je izpadla že bogve kje in morebiti neodprta visela pod mano in…).

Vesel grem nazaj proti LCju, ko pride povsem nepričakovano naproti Štusejev Luka, da greva zdaj leteti. Zbaševa Rook2 Klemen k tangicam v mali rukzak in z Lukom gor.

Do štarta klepetava, na štartu pa množica, ki še čaka na odlet (Primož in Milče malo prej v luft): Mojca, Erzo, Kurnikova Ana in Jurij, Štusejev ata Dušan, pa še Emil in celo Debevčev Roman. Mojca mi kar vzame padalo in ga začne postavljati, ko si natikam tangice in pripovedujem ep o kontejnerju in ročki.

Odleti Dušan, Erzo, pa Jurij in potem že jaz (veter pa kar malo upada).

Vsi curimo, nekateri pa letijo dokler gre… Mene pred Trebelnikom tako spusti, da sprva ne verjamem, da bom prišel do pristanka, potem pa le nekako rata.

Zoranov let

Dušan že zlaga.

Dušanov let

Erzo pristane čez nekaj minut.

Erzov let

Za njim Jurij.

Jurijev let

Jurij Kurnik : Ni vsak dan nedelja. 🙈 [6.10.2023 15:59]

Milče potegene do Bistre.

Milanov let

Jože Poje : King je kralj! Le pokazat to ne more! [6.10.2023 15:52] Andrej Erznožnik : Milan je zafrknil, ker ostali smo vedeli da je bila tekma v večji minutami in ne v km [6.10.2023 15:59]

Mojca pa danes v smeri uradnega pristanka

Mojčin let

Ostali pa še taktizirajo na štartu, ko se jaz že odpeljem proti Sandiju.

Lukov let

Emilov let