231007 Kovk P3952 15:26:21

Glede na razplet sage o moji rezervi dopoldne čakam na zlaganje rezerve in sedež in se ne javljam na objavljene akcije. Ko me Sandi obvesti, da lahko pridem sedež iskati, pa se ravno Jože in Milan dogovarjata za Kovk.

Ob 12.40 z Milčetom prestopiva na Vrhniki k Jožetu in gasa od zadaj na Kovk. Očitno je današnja inverzija tako močna (do 1500), da je sonce tudi v Vipavski ni stopilo in ozračje je kar megličasto. Nekaj padal je že v zraku. Postavimo takoj (jaz žal preplozanega Mentor5, ker sem novega v dopoldanski napetosti pozabil doma…).

Jože odleti, Milan mi pomaga naštimati padalo in v zrak iz prve in nekaj za mano še on.

V zraku pa razgonjeno (vsaj meni), kot že dolgo ne. Ne vem, ali naj krivim staro padalo (je nekaj večje z že precej naletenih ur in neporoznost mu ni več vrlina) ali inverzijo in zgodnjo (?) termiko (ki mi je res sunkovita) ali dejstvo, da že dolgo nisem letel s tem padalom… Najbrž je kar vse skupaj. Trudim se čimveč nabrati, saj takoj po premikih spet močno zgubljam, v veter proti Hublju mi gre okoli 20, po Hublju pa se mi vdre, da rajši kar obrnem. Sploh ko vidim nekaj zelo nizkih povratnikov iz Predmeje in tudi Milčeta, vsega nizkega pod mano, kako rine naprej (me je pod grebenom ekspresno dohitel in odšibal naprej s svojo Deltico).

Nazaj do starta s sunkovitimi pobiranji in še enkrat do Hublja in nazaj. Potem na Podrti naberem nekaj čez 1100 in se odpeljem direkt ven, da me bo v zanosu odneslo do koder pač… Pa zunaj nad sredo doline drži bolje, kot sem pričakoval. Letim v popolnem miru in milini. Pristanem ob cestici v Podrago.

Zoranov let

Milan se kmalu javi, da je uspešno toplandal in bo rešil Jožetov avto.

Milanov let

Komentar leta: Težko sem se odrekel lahkim kilometrom, ampak nekdo mora tudi avto rešit😊😏. [7.10.2023 16:22] Zoran Gaborovič : Meni niso bili lahki… [7.10.2023 16:28] Andrej Erznožnik : Ko se Milan ne upa v Nanos, besediči o reševanju avta, ki ga nikoli, ampak prav nikoli, ni zanimal [7.10.2023 17:24] Andrej Erznožnik : Milan gobar [7.10.2023 17:35]

Jože pa po povratku z Nanosa, prenizek za priklop Kovka, pristane pri Anji.

Jožetov let

Še kar nekaj časa traja, da Milan spravi avto v dolino (nabiranje gob…) in da prideta po mene… in Jože seveda zamudi svoje zemeljsko/nezemeljske obveze ob 17.30h…