231104 Buzet Zavoj P3963 14:02:47

Med cikloni, ki te dni pustošijo po SLO, je za današnji dan napovedanega malo premora, ki ga seveda moramo izkoristiti za letenje. Erzo zjutraj opozori na Buzet in res tudi jaz tam vidim nekaj več stabilnosti pred popoldanskim jačanjem JZ, kot pa kažejo napovedi za notranjost (na Kovku in drugod po JZ SLO kar nekaj jutranje burje/SV)…

Medtem, ko se del jate odloči za Kovk, sam razpišem za Buzet ob 11.15 na Vrhniki (potrdita mi pa le Mega in Jean). Zaradi zastoja zamudim in počakam Erza na Vrhniki, ravno, ko pride tudi Damjanov Igor. Zbašeta se v LCja in na Unc po Mega. In na Ravbarkomando po Jeana in dol.

Na Črnem kalu Erzo joka, zakaj rinemo naprej, ko je tu lep sonček (in eni že nabirajo km na Marčevem hribu), proti Buzetu pa vse zabasano. Ob odločnem Megovem “gremo naprej” potegnemo do Buzeta, kjer pa je okoli starta vse lepo sončno z lepimi bazami (proti Učki in nad Istro pa res temne gmote in tudi že nekaj dežja…).

In na startu idealen veter (4-7/9). Erzo takoj v luft, pa Jean, Igor, jaz in nazadnje še Mega. Takoj sem nad grebenom in v dviganju proti Raspadalici. Tudi zunaj drži in bi se dalo kar navrteti v višave, če ne bi (meni zagotovo…) grozile temne gmote v smeri Roča in Tičarije. Zato pri Neviu obrnem in nazaj kar zunaj nad dolino. Občasno lepo zgunca in butne, ampak meni ni za pobiranje in rinem v močan JZ ven pred pomol nad Črnico. Vidim, da situacija Megu ni všeč in se je kar odločil za pristanek…

Megov let

Sam tudi s 50 peljem nazaj zunaj pred start na višini grebena, potem pa začne spet močno dvigovati. Ko obrnem mi gre v veter tudi samo 10 (pa proti Roču je vedno bolj temno in zabasano … vsaj meni… baza je na cca 1200) in raje zapeljem ven, kjer pa začne spuščati šele proti stranski dolini na JZ (za Mlunom). Počasi le zgubljam višino, ko pa nizek zapeljem proti Buzetu na uradni pristanek, me začne tako razmetavati (in spet dvigovati), da raje obrnem in pristanem v ind.conu na Sv.Duhu.

Zoranov let

Nekaj za mano ob meni pristane tudi Igor.

Igorjev let

Mega sporoči, da je Erzo že gor pri LCju in pride po vse nas.

Erzo je pridno fotkal do samega konca…

Erzov let

Rok Brdnik : Zazid tudi mene magično privlači…je prav lepa vas🤣 [4.11.2023 16:21]

in potem hitro dobil prevoz nazaj na Buzet

Ker se odločimo za prehranjevanje v Buzetu, sporočimo Jeanu, da naj kar nadaljuje po luftu in pristane kjer in kadar mu paše.

Debelo uro se bašemo s picami in zalivamo s pirom in radlerjem (in kokto), potem pa proti SLO, kjer nas v Gračišču čaka Jean…

Jeanov let

In naprej do Postojne in Unca elegantno, potem pa v popolen zastoj med Logatcem in Vrhniko… (zastoj je “zaradi del na AC”, čemur se poskušamo izogniti…) in pred Vrhniko tudi na stari cesti in tudi v vseh obvozih, kjer stojimo večinoma na mestu za dodatno uro….