231222 Strmca P3992 16:46:20

Hja, ker imamo avte okoli Strmce, seveda po isti (najkrajši) poti nazaj vijavaja po lokalnih cestah. V zahajajočem soncu na Lohači samo gasa gor na sedlo in na sam start.

In še predno ugasnem motor, Erzo že postavlja. Piha s sunki okoli 8, idealno za jadrati.

Zajadrata Erzo, pa Boris. Zdaj mi je Mega sekundant, da zajadram še jaz. In kot zadnji on.

Ker se dela že mrak, Erzo in Boris samo zavjugata sem in tja, na Petriču nabereta nad vrh in proti Planini.

Erzov let

Borisov let

Komentar leta: Pristanek v rikvec. [22.12.2023 20:55] Andrej Erznožnik : In v blato? Prvi pristanek v polju ko je voda odtekla. [22.12.2023 16:55]

Jaz zajadram med Petričem in sedlom 2x (da bodo 4 stranice 🙂 ). Mega je medtem že nabral nad vrh Petriča in se menda tudi vrgel proti Planini, ko sem jaz na V robu Petriča nekaj pod vrhom.

Megov let

Pa je kljub močnemu vetru kot na putru, zato samo zapeljem levo okoli vogala in po putru proti Planini (med 60-70 km/h). Ker ocenim (kolikor sploh vidim v mraku), da ne bom prišel varno čez zadnji griček proti Balam, zapeljem pred njega nad naselje. Nad glavno cesto pri prelomu pa me začne tako mečkati in guncati in stresati v rotorjih, da se že vidim v naslednji rehabilitaciji (če sploh bo…)… pa še guncanje tik nad trofazno nad glavno cesto čez polje… Hitrost je taka, da si nizko nad tlemi komaj upam obrniti v veter. Ko to naredim, pa obstojim na mestu in me ekspresno spusti proti tlem, da se tik nad tlemi “padanje” umiri in samo nežno stopim v čofot tal in ubijem padalo. Ko se, moker do gležnjev, obrnem, pa sunek napihne padalo in me v kobra stilu pošlepa, da zaplužim po trebuhu cca 100m skozi močvirje (!?!) še pred kakšnim dnem z vodo pokritega travnika… predno uspem dokončno ubiti padalo.

Zoranov let

Potem se začnem odcejati in spravim do ceste in pospravljam robo, medtem, ko Delux z Elektrikom odpelje Erza in Mega rešiti oba avta. Mega me dostavi do Unca, kjer se z Erzom zamenjava za volanom LCja…

Boris pa je tudi dokumetiral večerno dogajanje