231222 Vremščica zg. P3991 14:35:05

Današnja napoved pa čisto izven pameti: po vseh 4 virih (Aladin, Letalstvo, ParaPente in Windy) napovedan “orkanski” SZ, le v nižinah malo oslabljen veter mešanih smeri – ves dan; le ARSO talni veter kaže prebavljiv veter – seveda na tleh, v višinah je vijolično… In malo manjša inverzija nad tlemi, kot prejšnje dni… In si že verjamem, da danes pa ne bo treba…

Pa se začnejo eni koordinirati za Strmco ob 12h (ki ob 10h še kaže realen zmeren veter 5/7 JZ). In me seveda spravijo na obrate in se prijavim. Ko pa že odhajam od doma, Strmca strmo pojača na 9 in se odjavim (in kasneje še na 10 in 11,8 in..). Ampak postaja na Vremščici pa ves dopoldan lepo enakomerno kaže 4-6/7. Preverim s Kraševci in Rajko potrdi, da bi lahko bilo OK. In začnem lobirati za tja: Erzo je za, Mega tudi, Delux se je že prej vdal na poti na Strmcoin šel proti Ženčku, Jean je na distanci z odločitvijo…

Med vožnjo proti Vrhniki se Mega obveže, da preveri situacijo na Strmci, medtem ko jaz poberem Erza in nas na Uncu čaka preusmerjeni Delux. Ko z Erzom prideva na Unc, Strmca čudežno pade s sunki pod 8 in smo takoj za Vremščico (Erzo ves čas na Telegramu objavlja sprotne spremembe cilja, da zunanjemu opazovalcu najbrž nič ni jasno, s kakšnimi psihoti ima to opravka).

Delux pusti Elektrika pri Balah in v LCja. Proti Lohači zvemo, da Lin čaka na startu že 1/2 ure, ker je spet premočno… In spet potrdimo Vremščico (Erzo tudi na Telegramu), poberemo Mega na Lohači in vijavaja po lokalnih cestah do Razdrtega in na Vremščico zgoraj.

No, medtem je tudi tu pojačalo skoraj na 10 in Kraševci (Rajko, Gorazd in Bojan) čakajo zapakirani. Ampak, ko pridemo mi, so sunki le 8 in takoj začnemo postavljati. Vmes malo naraste in pade in v luft Erzo, pa Boris in Gorazd in Mega ter Bojan.

Erzo in Boris malo nižje spet pristajata in hendlata na vetru nazaj gor…

Erzovo ogrevanje

Deluxovo ogrevanje

Erzo se še vedno ogreva

Potem startam še jaz (hvala Rajko za sekundanta).

V zraku zelo močno skoraj z desne, da gre naprej okoli 20. Gorazd je prišel prenizko in je že na letališču.

Gorazdov let

Kmalu se mu pridruži še Bojan.

Bojanov let

Jaz pa zunaj pod spodnjim startom najdem neko zanešeno dviganje in kar za nekaj minut (sem pride tudi Mega) podaljšam zanimivo letenje – preden se pridružim ostalim na letališču.

Zoranov let

Mega pristane nekaj za mano.

Megov let

Pa še Rajko.

Rajkov let

In Erzo in Boris.

Erzov let

Borisov let

Vsi veseli se grejemo na toplem sončku in pospravljamo. Rajko potegne na vrh Bojana in Gorazda in mene kot šoferja in Borisa kot ponavljalca.

Borisov ponavljalni let

Ko pridem dol, je tudi Boris že pospravil v drugo in se odpeljemo proti…

Erzo pa je danes tudi lepo dokumetiral dogajanje okoli Vremščice: