231223 Kižlovka P3993 15:00:33 in P3994 15:39:52

Danes enako smotana napoved kot včeraj (z resničnim zelo močnim SZ v višavah in 15st inverzijo tik nad tlemi). V LJU sicer sonček brez jutranje ali celodnevne megle, kot že dolgo ne. Najprej se veliko koordiniramo, nekateri kar gredo, drugi se dogovarjajo, kot da je normalen vikend, ko je možnost, da se gre pač leteti, ne glede na napoved…

Realno vidim za letenje le Buzet, saj naj bi bilo sicer dosti preveč SZ Z, sploh v višinah. Ampak so ponekod kasneje kljub temu tudi lepo jadrali (npr.Donačka in tudi na Primorskem je bilo nekaj redkih daljših letov ob siceršnjih množičnih curažah).

Ko se moji dogovori izjalovijo, najprej turobno ždim in skozi okna opazujem bleščeče sonce, potem ne zdržim več in se (dokaj pozno) odpeljem v Kižlovko.

Še zadnji sončni žarki grejejo del doline, ko pridem na Staro s coto Rook2. V glavnem piha od zadaj, na momente pa le dahne gor po griču. In v takem momentu (v drugo naprej) speljem in se zapeljem z močnim vetrom od zadaj do čofotanja pred kolovozom.

Zoranova sekundarna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Prej sem si obljubil, da bom šel danes še enkrat, z drugim Rook2 (Klemen) in bom lahko primerjal, koliko se razlikujeta obe padali (Rook2 totalna cota (Pirš) in dokaj zmahan Rook2 (Klemen) ). Ta drugi Rook2 sem namreč včeraj v temi kar zbasal v vrečo vsega zaštrikanega in mogoče tudi blatnega in mokrega in ga bom vsaj preveril in posušil danes.

Na Stari je že vlaga po tleh in vsa dolina v senci. Piha strogo od zadaj, ko vlečem padalo iz vreče in postavljam. V bistvu štrikce dokaj hitro razpletem, sicer pa sploh ni umazan in tudi moker ne (jasno, saj me je včeraj zvečer šlepalo po Planinskem polju vendar na kobro 🙂 ).

Vpnem se za naprej in čakam… vsaj na nulo. Ko potegnem, laufam do roba kot nor in speljem (s coto gotovo ne bi uspel). Po prelomu me drastično splahne po pobočju z vetrom od zadaj, atraktivno zavijugam v desno, potem pa tik nad tlemi fleram z vetrom od zadaj … in spet začofotam pred kolovozom.

Zoranov vzdrževalno-primerjalni let (Rook 2 ML – Klemen) s Stare lokacije