231225 Brestovica P3996 14:06:25

Močan JZ čez SLO in edino Buzet vidim kot realno opcijo, malo se mi zdi, da bi lahko bil tudi Socerb. Kraševska sekcija odsvetuje Socerb zaradi preveč J smeri vetra, Brestovica pa da bo najbrž zaradi meglenosti in pokritosti prešvoh. Z Deluxom se dogovoriva za 11.45 na Vrhniki (Socerb ali Buzet), Milče ni preveč prepričan…

Prestopim k Borisu in z Elektrikom na elektriko proti morju. Vmes se odvija prava drama, ker ena manjša jata razmišlja o Sv.Primožu (ali Brestovici) in že preiskuje situacijo nad morjem, kar pa dokončno spravi na obrate Jeana, ki je že prej lobiral za Sv.Primoža. Jean oddivja proti svojemu cilju, midva pa pri Sežani spremeniva odločitev in odvijeva po J varinati pod Brestovico, saj je veter med tem časom že pojačal na 4-5/5-9.

Ob prihodu v dolino in na start ni preveč simpatično, saj je vse megličasto in sivo, vendar trije padalci lepo drajsajo po grebenu sem in tja. Veter sicer rahlo pada, ampak takoj postaviva in v luft: jaz (ob Borisovem sekundiranju), takoj za mano še on.

Dela lepo in medtem, ko malo tipam teren sem in tja, naberem nad start in se odpeljem najprej na V, Boris že dvakrat toplanda (kar je bil eden od njegovih planiranih ciljev).

Deluxov 1.toplanding

Deluxov 2.toplanding

Po grebenu do jame in nazaj ves greben do Z pomola na IT meji in še malo čez. Nazaj nad grebenom le z malo popravljanja spet do konca pred luknjo in še druga runda. Srečujemo se prisotni v zraku in nekateri potegnejo še okoli vogala naprej proti Doberdobskemu jezeru (med njimi tudi Boris, ki je nehal s toplandanjem).

Sam raje obrnem na Z pomolu in še enkrat do konca pri luknji. Tu poskušam malo nabrati, kaj dosti pa mi ne rata, vendar se odločim in zapeljem na naslednji grič proti V in potem z glajdom dokler gre.

Zoranov let

Ko pospravljam, Boris s toplandom zaključi svoj let.

Deluxov let

In ga čez nekaj časa dočakam pri svojem pristanku, da se odpeljeva proti domu.

Dosti bolje, kot sem pričakoval 🙂 .