231226 Socerb3 P3997 12:50:36

Danes podobno kot včeraj (močan JZ čez osrednjo SLO) z malo manj orkanskega vetra in pokritostjo v JZ SLO. Seveda bi bil le za Buzet, če tam ne bi bilo vse oblačno (tik pred dežjem) in brez vetra (in napovedjo možnih rahlih padavin v Primorskem delu SLO in v Istri).

AMojca me pobere pri mojem Hoferju in na Vrhniko, kjer čakajo Milče, Stojcc in Cokanov Grega. Milče ugotavlja, da je vse pokrito J od Vrhnike in da gre H&F Kriško in nas ekspresno zapusti sredi šodra, saj se vendar mudi…

Preostali 4je gledamo kamere in veter in zadnje variante in se posvetujemo z različnimi lokalnimi guruji. Jaz “verjamem” v Socerb, AMojca bi celo odstopila in šla domov, ali pa na Gora Oljko (po Savinjski dolini polaga JZ 10+…, ampak ena jata res gre na Golte, ker tam ni vetra !?).

Na koncu se odpeljemo proti J v deželo Primorsko z jasnim ciljem pred sabo in pod vedno bolj oblačnim nebesnim svodom : Socerb. Na Razdrtem že rahlo rosi…

Parkiramo zgoraj nad startom, kjer se nam pridruži še Emil (ki je ugotovil, da na Marčevem hribu ni kruha 🙂 ). Gremo najprej na oglede dol proti startu (itak je treba potem peljati vsaj en avto dol), ko se spomnim, da lahko jaz odskočim in od spodaj pošljem lokacijo, da pripeljejo logistične avte dol (Emil je že malo pozabil, kje se gre, ostali 3je so prvič tukaj…).

Na startu najprej 0, potem rahlo piha gor, res precej z leve (J). Verjamemo pa, da bo samo še jačalo…

Tangice in Rook2 in potegnem hrbtno in z nekaj laufanja postrani speljem. Na levo curim kot kanta, zavijem na desno in v navadnem curjenju na pristanek.

Zoranov let

Ko stopim na tla začne škrebljati po padalu (mogoče je tudi že prej). Preden pospravim, je Rook2 že čisto moker.

Pome pride le Mojca, saj so ostali odšli novim dogodivščinam naproti (v glavnem domov, le Emil je odtaval naprej proti Kviriku, če bo tam kaj bolje – pa je rosilo tako kot na Socerbu…).

Med Mojčino vožnjo do LJU s slabo vestjo iščem varianto še za kakšen let, da bi se naletela tudi Mojca (celo tekoče novice z Gore Oljke od Zvoneta in Frenka dobivava), vendar me Mojca kategorično odloži pri mojem Hoferju, saj za kakršnokoli nadaljno akcijo realno ni več časa, pa tudi volje ne z njene strani…