240122 Buzet-Zavoj P4015 14:08:35 in P4016 15:47:42

Danes napovedan sončen (in hladen) dan z veliko JZ čez SLO, naraščajočim z višino. Gledamo predvsem nizke starte in manj napovedanega vetra vidimo na Socerbu ali Buzetu. Hitro smo usklajeni za 12h na Vrhniki (Delux, Milanče, Štusejev Dušan in Škobernetov Tomaž).

Ko štartam iz LJU, je kotlina še vedno pokrita z meglenim pokrovom (-8, močna inverzija do 1000, kjer je +5). K Borisu v Elektrika prisedem jaz in do Unca, kjer naloživa še Dušana, Tomaž pa na Vrhniki počaka Milčeta. Zelo hitro se med vožnjo odločimo, da ogled Socerba spustimo in vse misli usmerimo v Buzet.

Na startu se Walter Zigante & Co pripravlja na 2.poskus (v prvem so hitro pocurili…). Prijetnih +6 je, z rahlim JZ vetričem (3/5, malo premalo). Milanče in Tomaž parkirata kmalu za nama. Boris pomaga s svojimi flikcami zalimati Walterju padalo, medtem ko se ostali pripravimo.

Italjanska ekipa odleti, potem smo na vrsti mi: Dušan, Zoran, Milan, Boris in Tomaž. Nekaj zavojev sicer naredim in malo mi tudi zapiska, ampak generalno curim … in odcurim na (uradni) pristanek, kjer pospravljajo naši predhodniki in Dušan.

Zoranov let

Dušan je pristal malo pred mano.

Dušanov let

Milče ze zapelje preko nas proti rondoju.

Milanov let

Tomaž je bil malo krajši od nas.

Tomažev let

Boris pa se uspešno toplandal in rešil logistiko (Italjanom lahko kar odpovemo sedež v avtu).

Deluxov let

Boris pride po nas in nazaj gor. Tomaž se že pripravlja na startu za ponovitev in tudi vsi mi smo za, saj zdaj piha še malo bolj, kot prej. Hitro postavimo (jaz sedaj s tangicami in Rook2). Odletita Dušan in Milanče, pa Delux, potem pa že jaz in kot zadnji spet Tomaž (ki mi je sekundiral 🙂 ).

Zdaj me bolje drži, kot prvo rundo, zato se zapeljem do kota pri Jaćemici in nazaj do starta in v rahli curaži ob grebenu do Sv.Martina, kjer pa že moram odviti ven, da ne pristanem na železniški postaji. Še malo naprej in ven do rondoja pri avtobusni.

Zoranov 2.let

Ko naberem in odtacam do roba travnika imam še za ene dodatne cokle glinastega blata na čevljih (čeprav sem mislil, da hodim po posušeni travi…). Dušan pristane tam kot prej in je kmalu pri meni.

Dušanov 2.let

Milan in Tomaž sta vlekla v smeri SLO, dokler je šlo.

Milanov 2.let

Tomažev 2.let

Boris pa (seveda) spet rešil logistiko s toplandingom.

Deluxov 2.let

Sky Rider : Ce gor pristaneš ne scuriš. [22.1.2024 19:50]

Kmalu nas pobere in nazaj gor ter od zadaj proti domu z vmesnim postankom v Kozini, da natočimo nekaj elektrike v Elektika (bolj zaradi seznanjanja s postopki, kot zaradi potrebe 🙂 ).