240123 Kovk P4017 14:59:46

Danes napovedan sicer sončen dan (in takšen tudi je povsod razen dopoldanske megle v LJU), vendar z dvojno inverzijo, pa zelo mešajočim vetrom sem in tja in veliko SZ v višinah. Edino Buzet vidim kot varno izbiro, vendar ob usklajevanju ni prave volje za tja (Dušan je za, Milančeta ne vleče preveč, pa tudi sam nisem 100%, da bi danes šel še enkrat tja…).

In ob tem mečkanju vskoči Bergantov Primož s pozivom na Kovk (res so tam tudi JZ komponente) in takoj potrdimo. Ob 12.40 se k Dušanu naložimo še Milan, Primož in jaz in od zadaj na start.

Razen 2 avtov smo sami, na štartu pa ravno odletava Ana ob 2 zmajarjih v zraku. Popolna tišina in samota v rahlo zamočvirjenem startu, saj je ob inverziji na startu seveda nad 0 in se je eventualni sneg preteklih dni včeraj in danes že stopil… Pokliče pa Mojca, da tudi ona prihaja za nami.

Takoj postavimo in v luft Milanče, pa jaz, Primož in Dušan (meni je seveda spet nesebično sekundiral Dušan).

V zraku zelo živahno, z ostrimi dviganji in spuščanji. Ob Podrti sem precej pod robom, pa najdem močno dviganje do 1100 in potem bolj zunaj do Hublja. Vmes nekaj ostrih dviganj. Vidim Milčeta nizkega pod grebenom naprej in me ob tem razmetavanju sploh ne vleče naprej. Obrnem in nazaj do Podrte z vmesnimi živahnimi vrtenji in pobiranji. Na Podrti sem spet sprva nizek, pa le počasi najdem dviganje, ki je vedno močnejše in sem spet na 1100. Še malo do starta, kjer nizek obrača Milanče. Obrneva in skupaj malo nabirava in potem se spet zadržim na Podrti in drajsam tu naokoli, saj me sploh ne vleče v drugo rundo naprej. Na koncu se odločim za odstop, naberem nad vrh in se odpeljem čez dolino na Plaz, kjer še malo vzdržujem višino in potem nadaljujem naprej, dokler gre.

Zoranov let

Med pospravljanjem najdem 15cm raztrganino na padalu in pretrgan štrik (in se spomnim zvoka strune, ko sem dvigoval padalo na startu 🙁 )… Ko pospravim, Milanče javi, da je toplandal !!! Bravo za to veliko žrtev izgubljenih km za ekipni duh !!!

Milanov let

Zoran Gaborovič : Bravo za logistiko 😊 [23.1.2024 15:38] Zoran Gaborovič : Mislim topla dingo 😜 [23.1.2024 15:48] Zoran Gaborovič : Toplanding🤪 [23.1.2024 15:50] Milan Velkavrh : Topli avstralski dingo😬. [23.1.2024 16:11] Janez Kocjan – JanKo. : skratka, ps! 😜 drgač pa kr org fouš! [23.1.2024 17:53]

Postavim se ob cesto in začnem štopati.

Nekaj kasneje toplanda še Primož in s tem je rešen tudi Mojčin avto.

Primožev let

Primož Bergant : Top Landing. Je bilo treba po avto. [23.1.2024 18:46]

Mojca je medtem tudi že pristala pri Anji (po lepo napolnjeni 1 uri 🙂 ).

Mojčin let

Vsaj uro neuspešno štopam ob res velikem številu mimovozečih… Tudi Dušan pristane… po napolnjenih 2 urah.

Dušanov let

Dušan Štusej : Je že malo zadišalo po pomladi. [23.1.2024 16:16]

Sonce je že zdavnaj zašlo in v tej senci mi je vedno bolj hladno in že težko stojim in stegujem roko in palec… in ko Milče sporoči, da že prihaja dol, samo še sedem na tla in ga počakam (tolikšne ignorance mimovozečih še nisem doživel…).

Do Anje, kjer se razporedimo v prvotno formacijo in proti domu…