240124 Brestovica P4018 14:24:58 in P4019 16:13:29

Ker je veliko JZ vetra čez vso SLO, gledamo nizke štarte. Jaz navijam za Buzet, pa ga dopoldne popolnoma pokrije – predvsem pa postaja kaže vse od jutra 0. Ker Kraševci gostijo Štajerce, gredo na Brestovico, mi pa cincamo med Socerbom in Brestovico (saj se nam zdi pokriti Buzet z 0? dvomljiv).

Na koncu Delux skliče zbor ob 12.30 na Vrhniki in potrdiva le midva s Škobernetovim Tomažem. Z Elektrikom gasa po AC. Med potjo se odločimo za Brestovico, ki je medtem pojačala (3,5/6,5), zbudil pa se je Buzet z lepimi sunki že do 6 (pa še vedno pokrit), Socerb pa je logistično najzahtevnejši, pa še o vetru ne vemo nič…

Ko pridemo do Petrola v Brestovici, ravno pristane Majeričev Miran, ostali še v luftu.

Miranov let

Ko pridemo gor na start, smo trenutno sami in se začnemo pripravljati, medtem ko ostali počasi pristajajo po dolgotrajnem in uživaškem jadranju 🙂 .

Rajkov let

Zvonetov let

Sašov let

Komentar leta: Še enkrat več, Brestovica ni razočarala. Sredi zime prijetnih 10 plusa in dovolj južnega vetra za ukradeno urco jadranja 👍🪂. [24.1.2024 17:43]

Gorazdov let

S Tomaževo pomočjo (v bistvu vse naredi on, jaz pa ga bolj moralno podpiram 🙂 ) zaflikam 2!! veliki luknji na Mentorju 5 (od včerajšnjega starta na Kovku) in popraviva pretrgan štrikec, medtem pa Boris že odleti.

Borisov let

Še zadnje kontrole (če je vse v redu zvezano 🙂 ) in pod budnim Tomaževim očesom odletim … in po nekaj zavojih scurim pri Petrolu.

Zoranov let

Malo za mano je zraven nas še Tomaž.

Med najinim pospravljanjem ostali (vključno z Deluxom) gredo gor na 2.rundo oziroma v reševanje avtov (kar pač bo 😉 ). Dol se pripelje s svojim avtom le Rajko in naju počaka (da naju zapelje gor in rešimo šepreostale avte).

Vsi ostali iz 2.runde medtem še taktizirajo na startu, razen Selčanov Zvone, ki je startal prvi in scuril proti pokopališču.

Zvonetov 2.let

Rajko nas zapelje po njega, pa ugotovimo, da obira padalo z drevesa. Vidimo, da je vse OK… in Rajko nas 3 potegne naprej na start, medtem ko ostali startujejo in curijo sem in tja.

Miranov 2.let

Sašov 2.let (s pristankom v smeri Zvoneta…)

Gorazdov 2.let

Borisov 2.let

Na startu smo sami, z malo vetra in midva s Tomažem se odločiva, da bova le šoferja – 3 avte odpeljemo dol, četrti, Gorazdov pa ostane.

Delux in Gorazd še pospravljata, ostali gredo na pomoč Zvonetu. Ko se Rajko vrne, da zapelje Gorazda po njegov avto, nas prepriča (v bistvu Boris prepriča naju s Tomažem), da gre naša trojka še enkrat gor (jaz vzamem sedaj tangice in Maestra2).

Gorazd in Rajko nam sekundirata, da v podobno šibkem veterčku kot prej, startamo … in po nekaj zavojih odcurimo proti Petrolu.

Zoranov 2.let

Tomažev 2.let

Borisov 3.let

Ko z Deluxom pospravljava, pa se naju loti “prijazna” mimoidoča ljubljanska priseljenka (vikendačica) ki nama razlaga, da tam, kjer sva, ne smemo pristajati in pospravljati, ker da ni dovoljeno, da samo ona ima dovoljenje lastnice, da svojega psa sprehaja čez to parcelo… med pospravljanjem nama tako ni dolgčas, pa še dodatno se ogrejeva 😉 …

In potem proti domu…