240304 Zavrh P4048 13:49:04

Še en kilav dan, ki pa ga malo razvedri Milanov poziv na Zavrh ob 12.45 od Škorpijona. Ko se peljem na zborno mesto, se druga grupa organizira za 14.30.

Ob 12.45 se pri Škorpijonu (kjer klobasa kaže kar nekaj vetra – žal od SZ, čisto postrani…) zbašemo k Deluxu: Mojca, Milče in jaz, Dušan se bo priključil zgoraj.

Na štartu, kjer že postavlja Igor (H&F), piha idealno gor (4-5/5-6, celo nekaj sončnih žarkov proseva skozi pokritost) in takoj začnemo postavljati.

Mojca mi raztegne (hvala Mojca !), še predno se zbašem v tangice, da lahko potegnem prvi in po obratu stopim v zrak celo z rahlim dviganjem. Takoj za mano Igor.

Potem pa le počasi lezem naprej v močnem spuščanju in občasnem guncanju, da se že dokaj nizek le spravim okoli Trebelnika. Tu sicer bolje drži, tako da obiram kotanje tik nad drevesi in končno prilezem čisto nizek okoli zadnjega trebuha nad Škorpijonom. Obrnem in nazaj na pristanek.

Zoranov let

Igor (med mojim pospravljanjem) tudi prileti nizek okoli istega trebuha, pa tu z vztrajnostjo vrti in se uspe pobrati skoraj nad greben. Nadaljuje proti Bistri in po obratu pristane malo pred uradnim.

Igorjev let

Ostalih pa kar od nikoder (pokličejo s štarta, kjer čakajo na boljše pogoje…). Potem le odleti Dušan.

Dušanov let

In čez nekaj časa še Boris, Mojca in tudi Milan.

Mojčin let

Milanov let

Borisov let

Medtem se spodaj nabere druga grupa (Debevčev Rok, Bergantov Primož, Gabor, Lin, Erzo in še neprijavljena Kurnikova Ana in Jurij.

Ko sem že doma, se izkaže, da so Dušan, Mojca in Milan odšli še na popravca.

Erzov let

Rokov let

Primožev let

Jurijev let

Dušanov popravc

Mojčin popravc

Milanov popravc