240305 Zavrh P4049 14:05:32

Zaradi primarne terapije sem danes pozen. Ko se sprostim, je ena (skoraj) tajna ekipa že na poti na Smuk. Druga se dogovarja za H&F na Zavrh (Manca in Milan), tretja pa se ne more formirati, saj ne dobim nikogar za Buzet (v katerega danes najbolj verjamem). Potem Gabor razpiše popoldanski Zavrh ob 14.30 (potrdi Mojca), midva z Deluxom pa se pridruživa ideji Zavrh v vmesnem terminu (Škorpijon ob 13h).

Ko pridem na zborno mesto, Boris že čaka – Manca pa tudi – še na štartu – saj ji naraščajoča oblačnost in termičnost v tangicah ni najbolj všeč. Pripelje se še Ana in nekaj za njo Jurij, ko pristane Milan (ki se mu itak mudi v nadaljnje zemeljske obveznosti).

Milanov let

Z Borisom prisedeva k familiji Kurnik in gor.

Ko pridemo na start, kjer piha idealno, Manca odločno pospravlja in pove, da sta ravno odletela Lin in IgorD.

Igorjev let

Še mi začnemo postavljati. Boris mi sekundira, čeprav padalo sam razpihnem in ga postavim v zidek in mi ga le malo popravi, da potegnem kmalu za Jurijem. Potem pa še Ana in Boris.

V zraku je malo guncanja do vogala Trebelnika, potem rinem ob pobočju naprej v rahlem dviganju in potem v vedno močnejšem curjenju do hrbta nad Škorpijonom, kjer Jurij dobi neko dviganje in počasi nabira. Sam sicer tudi zavrtim nekaj krogov in se zapeljem na pristanek, kjer pospravljata IgorD in Lin.

Zoranov let

Ana se pridruži Juriju in skupaj nabirata, medtem ko se Boris čez nekaj časa javi iz Zabočeva.

Borisov let

Sky Rider : Glede na videno po tem, je bila tole lepa curaza. [5.3.2024 15:57]

Pride Mojca in čaka Gaborja, Lin in IgorD pa razmišljata o ponovitvi, čeprav se nebo hitro pokriva in postaja vse naokoli vedno bolj temno.

Poberem Deluxa in ga zapeljem do Škorpijona, kjer se IgorD in Lin poslavljata (saj se nista odločila za gor), pripeljeta pa Jernejčičev Urban in Škobernetov Tomaž, s katerima se zapelje gor še Delux, da bo za šoferja.

Ana in Jurij pa pristaneta nekaj po mojem odhodu…

Anin let

Komentar leta: Na začetku učenje pobiranja minimalne, potem pa umik pred dežjem… [5.3.2024 16:33] Jurij Kurnik : Carsko!!! [5.3.2024 16:36]

Jurijev let

Jurij Kurnik : Danes sem pa jaz rekel, da Zavrh bo in (k sreči 😇) je bil. Na začetku sicer spet ena vaja potrpežljivosti (kako ne scuriti), nato pa prav lepo. [5.3.2024 15:32]

Sam grem reševati Pojetovega Jožeta skozi točo in gužvo z Rudnika v Grosuplje, medtem ko Mojca, Urban in Gabor bežijo pred bližajočim neurjem, ki naju z Jožetov zaliva na poti nazaj v LJU (Tomaž pa raje ni odletel in se je spustil v dolino z Borisom)…

Mojčin let/beg

Gaborov let/beg

Urbanov let/beg

Andrej Erznožnik : A si bežal? [5.3.2024 16:55] Sky Rider : Po avtocesti. [5.3.2024 17:26]

Boris je posnel nekaj današnjega dogajanja: