240307 Koreno P4050 14:53:15

Zjutraj predolgo cincam z odločitvijo (v bistvu bi šel na planinsko Grmado malo kasneje, pa Jean in Mega pohitita pred pričakovanim poslabšanjem…). Tudi za Koreno pohitijo (Jože, Milan, še prej Suša in za njima Erzo – iz istih razlogov…), tako da pridem do ŠPH ravno prav, da poberem Milančeta malo naprej proti Ligojni.

Milanov let

Zbaše robo v LCja in gor, da odletim/odletiva, ali pa da vsaj rešimo Pojetov avto. Na ogledu razmer na startu nobenemu ni preveč za v luft (zadaj razvoj, veter močno buta od sem in tja, tudi od zadaj po hribu dol…), zato se zapeljeva dol, ko Jože že javi svoj pristanek in ga (pa najbrž še Erza ?) gre Milan iskati (potem pa bomo šli raje na Zavrh…).

Jožetov let

Erzo je med letom pridno fotkal

Erzov let

Med čakanjem na parkingu pri ŠPH se vse pokrije. Opazujem kako na Korenu odleti Lin, ki sicer počasi rine v veter proti V, pa potem toliko hitreje nazaj in še malo pojadra na pobočju, dokler ne pristane ob glavni cesti pred Horjulom.

Milan se vrne z Jožetom, jaz pa bi šel raje kar sem gor (saj je tudi veter s pokritostjo precej upadel – pravi postaja). Pokliče še Lin, če je možen prevoz gor po njegov avto in že smo vsi 3je odločeni za letenje. Jože nas naloži, vmes poberemo še Lina in gor… in vsi dol na start.

Spet občasni močni sunki, v glavnem pa piha V vzporedno s pobočjem in vzdolž grebena. Jože odleti in ga na izhodu kar gunca, tlači dol, potem pa začne močno odnašati v desno v smeri Vrzdenca. Sam pa kar nekajkrat dvignem padalo in ga sesujem v eno ali drugo stran (Milan in Lin mi ga potrpežljivo postavljata 🙂 ), preden le speljem.

Najprej me močno spusti v močnem zanosu v desno, za prednjo bulo me guncajo rotorji, potem pa z expresom (= z močnim vetrom v hrbet) v dviganju proti Vrzdencu; po obratu pa na mestu dol po liftu v čmokanje zamočvirjenega travnika.

Zoranov let

Andrej Erznožnik : lepo ane, lepš kot skok z Zavrha [7.3.2024 17:18] Zoran Gaborovič : Ne vem, če bi se za danes strinjal 😉 [7.3.2024 17:38]

Proti Korenu je vse v črnini in že rahljo kaplja, tako da sta Lin in Milan medtem samo pospravila in se odpeljala dol.

Jožetov 2.let

Milan pobere najprej Jožeta in potem prideta še po mene.