240313 Koreno P4051 13:51:02

Končno se obeta zopet en krasen dan… res pa je ob sorazmerno malo napovedanega vetra le ta prevladujoč SZ (sploh z višino) in močna termika (kakor kje po SLO) in kar ne vem, kam bi ciljal. Erzo & Co imajo že od včeraj v planu prelet Livški Kuk -> Buzet in temu cilju že od vsezgodaj sledijo, z Milančetom pa velik del dopoldneva presediva vsak v svoji kletki na kavču in modrujeva… Še Delux se priključi iskanju cilja.

Ko Milan ugotovi, da nad Korenom jadrajo asi v višavah (po predhodni Suševi info jih potem z domačega okna vidi še v živo v luftu…), je določen zbor 12.45 pri ŠPH.

Ko pridem, je Slejkotova Urša že pospravljena in se nam priključi v Elektriku za gor v ponovitev.

Na startu ob prihodu lep vetrič, ki sorazmerno z vse večjim pokrivanjem postopno ugaša. Ker se (baje) obeta zaresno letenje, postavljam zaresno opremo (težek oklep in Mentor5). Milanče in Urša mi razgrneta padalo med natikanjem oklepa in potem vsi razgrnjeni čakamo na vsaj nekaj vetra. Skoraj v popolni pokritosti le posije žarek upanja = sonca, da ob rahli sapici gor potegnem hrbtno in lepo speljem.

Levo samo počasi curim in ko sem pod Slevico že dokaj nizko, poskušam še nazaj (v nadaljnji curaži) in se potem zapeljem ven nad prednjo bulo, kjer pa najdem nekaj šibkega dviganja. Dlje kot sem pričakoval vrtim in vztrajam (in se že vidim rešenega v višavah…), da mi potem v trenutku vsega zmanjka in se v velikem loku zapeljem do ŠPH.

Zoranov let

Hkrati z mano pristaja Urša.

Uršin 2.let

Milan se malo kasneje javi iz Zaklanca.

Milanov let

Delux pa je po začetnem matranju lepo pobral in nabral in … se na koncu zapelje v Podpeč.

Deluxov let

Sušev Primož in Slejkov Tom pa pristaneta blizu Vrhnike (po vrnitvi iz predgorja Julijcev !).

Tomov let

Čakamo še Pojeta, da pride na napovedani popoldanski let. Potem nas Milan dostavi gor rešit avte (se pravi midva z Uršo), on bo še enkrat letel; pa še Potrebuješev Andrej in Iskrov Jože prihajata za nami.

Urša reši svoj avto in se usmeri proti Vrhniki, jaz pa z Elektrikom v Podpeč po Borisa. Ko prideva nazaj, že pospravljajo Potrebuješev Andrej, Pojetov Jože in Iskrov Jože.

Andrejev let

Pojetov let

Milanče pa še drajsa v zadnjih zdihljajih termike, ko že peljem proti LJU.

Milanov 2.let