240407 Slivnica P4064 13:57:03

Po enem tednu nažiranja na dopustu imam cca 4 kg dodatne teže. Sprva sploh nisem nameraval na letenje, pa me je presunila ideja, da lahko preizkusim Duletov Base2 L z večjo obremenitvijo in ko Erzo razpiše Slivnico, se hitro prijavim.

Z Gracarjevim Jožetom in Pirševim Alešem se dobimo pri Rutarju, da prestopita v LCja, na Rakitni pa poberemo še Štusejevega Dušana in kar od zadaj na Slivnico. Hkrati z nami pride na vrh še Gabor v družinski režiji (in mi od Mojce pripelje Duletovega Base2L), minutko kasneje pa še Mega in Emil.

Na start, kjer začnemo v prekrasnem sončku (in močni jutranju LJU inverziji do 1100) čakati na nekaj vetra, saj ob prihodu le občasno pihne šibka termika po pobočju gor. Medtem pride še vrhniška zborna ekipa (Jasna, Erzo, Iskra Jože in Potrebuješev Andrej), da se pridružijo čakanju in modrovanju. Še nekaj pilotov nakaplja na start, ko se veter le začne bolj pogosto oglašati.

Prvi ne more več čakati Elmir (super, končno sonda), ki se spravi v zrak in ker se nekako le obdrži pred starom, se takoj začnemo še ostali pospešeno pripravljati.

Elmirov let za sondo

Potem odleti Aleš, ki se po nekaj borbe znajde na pristanku.

Piršev let

Aleš Pirš : Sem že mislil da bom danes doma. [7.4.2024 14:06]

Jasni se uspe obdržati kljub začetni curaži in nabere v višave. Takrat enkrat sem tudi jaz že v odletu (ob Megovem sekundiranju).

Nasprotno od pričakovanj me danes (ob +4 kg dodatne obremenitve) padalo gunca naprej in nazaj kot še nikoli in nobenega termičnega mehurja (ki jih je kar nekaj bolj ali manj močnih) ne uspem lepo obvladati, zavrteti v neko dviganje… skratka, kjub borbi se na koncu dokaj hitro znajdem na travniku pri pumpi.

Zoranov let

Rus Mojca : Ja kam se ti pa tolku mudi [7.4.2024 17:52]

Nekaj preostalih vidim visoko nad vrhom in med pospravljanjem jih spremljam na Live. Dodatno prihajajoči Kočevarjem Martin pobere Pirša na Pumpi in ga zapelje gor. Martin odleti, Pirš pa malo razmišlja o ponovitvi ali reševanju LCja in se nazadnje odloči za slednje.

Martinov let

Ko pridem na Pumpo je tu tudi že Potrebuješev Andrej.

Andrejev let

Malo usklajujeva logistiko, saj rabimo 4 šoferje za preostale 3 avte na vrhu. Vmes je namreč prišla v zrak tudi Mojca, za katero pa ne vemo, da ima logistiko podprto…

Ker v smeri Begunj pristajajo naši (Erzo, Dušan, Jasna, Gabor in Iskra), se zapeljeva tja (po šoferje 🙂 ).

Erzov let

Dušanov let

Gaborov let

Iskrov let

Jože Iskra : Prot vetru ni dobro.. [7.4.2024 15:08]

Mega, Mojca in Emil so še vedno v zraku, ko naloživa Erza in Jasno (Gabor bo zapeljal Iskro na Vrhniko, Dušan je s štopom že v smeri Rakitne) in proti vrhu. Aleš je medtem že s Pumpe odpeljal LCja po Gracarja.

Gracarjev let

Mojca je tudi že pristala in jo je pobrala zemeljska podpora v obliki sestre.

Mojčin let

Sašo Razdrih : Zeleno krilo, ne? Sem navijal zate… [7.4.2024 15:42] Rus Mojca : Se mi je zdel de se pot mano neki zvija [7.4.2024 17:09] Sašo Razdrih : …navijal, zvijat se itak ne morem. [7.4.2024 17:36]

Erzo je v blaženem stanju in ves čas “organizira” pomladanski klubski piknik kjerkoli tukaj naokoli, za šoferja pa ni preveč zaupanja vreden… tako da na vrhu prav pride spoznanje, da Mojčinega avta ni več na zgoraj… Zapeljemo preostale 3 avta nazaj do Pumpe, kjer se kmalu pridruži “pikniku” še Emil.

Emilov let

Andrej Erznožnik : Emil je danes naredil križ čez notranjsko deželo [7.4.2024 17:02]

Mega pa je šel pristati kar domov, saj si je že iz zraka zagotovil tudi našo dostavo svojega avta domov.

Megov let

Aleš Pirš : Pa še avto na dom, kaj hočeš še več. [7.4.2024 18:27] Jurij Kurnik : Lepo!!! [7.4.2024 20:11] Stane Bajt : Tnx za avto. [7.4.2024 20:16]

Mi se še kar nekaj časa nacejamo s pivom, radlerjem in grizljamo čips in podoben junk food v smislu “piknika”, preden se spravimo proti domu.