190628 Zavrh P2553 17:21:29

Abstinenca je bila dolga in danes grem kamorkoli. Pa je napovedane veliko burje/SV čez vso SLO in tako smo dogovorjeni za popoldanski Zavrh –  če ne bo premočno.

Ob 13.30 na Šodru Mega, Erzo, Jože. Po LJU kotlini in na Vrhniki kar konkretno piha. Zbašemo se k Erzu in do Škorpijona, kjer vskoči še Štusejev Dušan. Tudi tu po tleh kar piha.

Ko parkiramo zgoraj, je v vasi tudi nekaj vetra.

Na startu pa nič. Takoj začnemo postavljati in občasno le dahne malo gor. Čakamo kar nekaj časa, da končno pihne  in takrat potegne Mega (ki mu ne uspe) in jaz, ki lepo odletim.

Takoj na Trebelnik in tam še kar nekaj  časa drajsam, medtem ko ostali čakajo na veter za start. Lepo nad greben, pa spet zgubim in potem ves nizek do Škorpijona, kjer pa dobim krasno dviganje in sem na 1000.

Medtem so tudi ostali v luftu. In do Javorča v dviganju kar zunaj in nazaj do Antene. Sedaj se nam pridruži v luftu še Uki, nekaj za njim pa še Manca.

Še enkrat do Javorča in nazaj mimo starta do Antene (večinoma se vozimo lepo visoko nad grebenom). Po obratu sedaj pri Škorpijonu še naberem do 1100 in se odpeljem mimo Javorča ven v smeri »Horjula«. Čeprav lepo drži, sem vseeno prenizek, zato zavijem v Podlipsko (malo sem nervozen, kako bo pri tleh, saj mi sedaj z vetrom pokaže tudi 60). Zapeljem se najdlje doslej (prav do Podlipe), obrnem v veter in se po liftu spustim na tla (občasno veter kar butne).

Zoranov let

Ko začnem pospravljati, mimo mene prileti Jože in pristane cca 100m naprej.

Jožetov let

Erzo pa je na tleh nekaj nazaj od naju.

Erzov let

Mega pristane blizu avtov.

Megov let

Ker pa smo trije v Podlipski, nas pride rešiti kar Dule, ki mu je najbliže do nas.

Na Šodru nas odstavi in Erzo, Mega in jaz z LCjem do Škorpijona, kjer pospravljata Manca in Dušan.

Dušanov let

Malo kasneje pristane še Uki.

Urošev let

Uki zmeče robo na kup in z nami gor po vse avte, ki so zgoraj. Ker je tekom današnjih dogodkov LC začel rožljati kot da mu odpada pol karoserije, Uki ugotovi vzrok v napol odpadli zaščitni pločevini. Ko rešimo avte, se zapeljemo k njemu, kjer mojstrsko uredi zadevo, medtem ko midva z Megom postopava naokoli in tacava po pasjih drekih…

Tako lepega (in nepričakovanega) jadranja na Zavrhu pa že dolgo nismo imeli (sploh ob zelenih Aladinovih puščicah na 800) – zgoraj smo se samo vozili sem in tja in je vse držalo, spodaj pa je bil ves tisti močan napovedani SV.