190629 Zavrh P2554 17:20:05

Danes zelo podobna napoved kot včeraj, z malo manj SV v teku dneva. Najprej se z Ukijem usklajujeva za velike (celodnevne) cilje (Ivanščica, Golte,…), pa nekako ni pravega zanimanja (res pa, da tudi napoved ne opravičuje povsem takšnih velikih, pa dokaj nesigurnih ciljev…).

In smo na koncu dogovorjeni za 14.00 Šodr. Zavrh. Z Megom počakava še Jasno in Klemna (ki sta sicer med prihajanjem malo skeptična, ker čez Barje polaga drevesa). Naloživa se k njima in do Škorpijona, kjer nabija podobno kot včeraj.

Še Manca se pridruži Ukiju in Dušanu in z dvemi avti gor. Na startu zopet zelo malo vetra (pa vseeno več kot včeraj), čeprav je prejle v vasi kar pihalo.

Takoj postavimo in v luft: Mega, Zoran, Jasna, …

Za razliko od včeraj, danes hitro poberem nad start in na 1100 (medtem ko preostali štartujejo drug za drugim) in takoj do Antene na V rob, kjer za Jasno in še višjim Megom naberem le do 1200. Potem pa na Javorč in nazaj in sedaj pri Anteni čisto zacurim, da za Škorpijonom spet naberem na 1300.

In drugič na Javorč in sedaj visoko nazaj mimo Antene in potem z max nabiranjem na 1300 od Škorpijona čez Javorč v Podlipsko.

Zoranov let

Zadnji del pa me je spuščalo tudi z -2,2, tako da vstopim čez daljnovode dosti nižji kot včeraj in temu ustrezno tudi prej pristanem (če bi pričel tja kot včeraj, bi bilo čez 30…).

Tik za mano je Mega, ki pa nad Podlipsko kar vrti in vrti (kjer je prejle meni nekaj m niže šlo samo dol…) in nabere čez 1000, se odpelje do Smrečja in nazaj.

Megov let

Kmalu dobim štop do Vrhnike in nazaj po Mega v Podlipsko, medtem pa je na tleh tudi Dušan.

Dušanov let

Pa Klemen. Pa Uki.

Urošev let

Jasna pa je toplandala in rešila Dušanov kombi (njenega pa že prej Manca).

Zelo podobno (nepričakovano ne moremo več reči) kot včeraj, s slabšim dvigovanjem nad ravnino, pa močnejšimi dviganji nad grebenom.