P3937 Grmada 2023-09-10 14-03-49

So bili danes spet veliki nameni, pa sem bil na koncu vesel, da smo se z Jeanom in Jožetom dogovorili za popoldansko Planinsko Grmado. Razpišem zbor ob 13h pri Balah.

Jožeta poberem doma v župniji, pri Balah pa naloživa v LCja še Mega in Jeana. Na poti gor se pofočkajo še Martin, Emil in Redstar. Na startu nas pričaka Delakov Jure (H&F s svojo boljšo polovico in kužkom), ki že postavlja. Takoj postavimo še mi.

Odletijo Jože, Jean in Jure, potem pa lepo (kot tukaj že dolgo ne) tudi jaz, ki me po prvem hrbtnem dvigu po obratu kar vzame, čeprav je veter šibak.

Takoj, ko sem v zraku prekolnem vse, kar je možno, saj sem si pozabil zatakniti elastiko kokona za čevelj… in se (viseč v gurtnah) poskušam spraviti v kokon. Vse sorte akrobacij počenjam, ampak moja kolensko- nožna gibljivost me obsodi (v občasnem popravljanju posledični padalskih akrobacij) na hitro curažo.

Zoranov let

Ob pospravljanju ustavim preklinjanje in začnem gruntati, kaj bom počel do pristanka ostalih. Pa še dobro ne zložim robo, ko je ob meni že Martin.

Martinov let

Nekaj za njim še Mega in Redstar!!

Megov let

Emil je na drugi strani ceste.

Emilov let

Jože pa … celo na Kalcah.

Jožetov let

Jože Poje : Polet je bil lep. A pristajat za hribom je pa razmetano. [10.9.2023 14:27]

Kje je Jure pristal ne vem. Vem pa, da Jean edini ni scuril in pristane, ko mi že rešimo avte s starta in pri Balah naložim Jožeta.

Jeanov let

In po stari cesti proti Brezovici, saj je AC (kot običajno) zabasana do Vrhnike…