130109 P900 Nanos-Hieronim 15:52:55

Ampak potem si Nevidni premisli (ko dobi tel.klic) in se odloči, da ne gre na Nanos.

Gorazd ne more požreti besede (saj sta naju konec koncev zvabila sem) in gremo mi 3 v 2 avtih via Razdrto via Vipava stop parking 1 avto via Podnanos na gornja pobočja Nanosa, kjer parkiramo nad Hieronimom in se iz avta prestavimo na travnik.

Vsak postavi na svojem pašniku (piha rahel Z, ki crkuje sorazmerno z zaključevanjem postavljanja). Erzo padalo gor in cop cop cop po pašniku (elegantno naprej v skoraj brezveterju…) in vijuuuu v luft. Pa Gorazd cop cop bumf cop vijuuuu v luft. Pa jaz cop cop hop cop vijuuu v luft. Zavijem malo na levo, potem pa se prlimam za greben na desno in v popolnoma ravni črti proti mojemu avtu dol na zasilnem letališču pri strelišču, dokler hrib ne zavije rahlo v desno proti Turi. Jaz nadaljujem po premici s spuščenimi komandami do cilja (glej spodaj 🙂 ! ).

Zoranov let

Zoranov let

Zoranova premica...

Zoranova premica…

Gorazd je na začetku nekaj zgubil in mora odstopiti pred streliščem, Erzo pa je ves čas prliman na steno (pokvari premico – glej spodaj) in šele malo pred Vipavo zavije pravokotno ven nad dolino in pristane pri meni.

Erzov pravokotni Nanos

Erzov pravokotni Nanos

Potem pobereva še Gorazda in gor po njegov avto.  Erzo vmes izstopi in do mojega povratka nabira suhljad (si predstavljam one slike iz pravljic moje mladosti, ko stara ženička nabira suhljad, da potem zapre kakšnega Janka in Metko v peč – ampak pri Erznožnikih so vegetarijanci – se ni za bat…). Šele doma se zavem, da je bil to moj 900 uradno zabeleženi let 🙂 !!

Leave a Reply