120705 Sv.Trojica P770 10:19:26

Sinočnji neizpolnjen let mi kar ne da miru ponoči in ko se dokončno predramim ob 6h, grem gledat, kako kaže veter za danes. In glej, meritve kažejo blag J, JV na Postojnskem, Aladin J, JZ zjutraj. Mogoče bo pa idealno (pa v tretje gre rado, pa te fore…). Ker lahko zadevo skombiniram s službeno zadevo na Primorskem, se ob 8h že vozim proti Postojni,… Pivka, Trnje in na vrh.

Danes tu na J pobočju, pod cerkvico, piha idealno po pobočju gor (4/7 J,JZ), pa tudi sicer je start tu normalno nagnjen in takoj začnem postavljati. Malo imam opravka s štrikci, da jih razpletem in prav obrnem, ampak pomaga mi veter in padalo postavim lepo v zidek.

Ko potegnem, samo stopim s tal v zrak in zajadram. Neprecenljivo (v primeri s včerajšnjim matranjem, ko sem skoraj scedil dušo) in enostavno (samo veter mora prav pihati 🙂 ). Malo zajadram ob pobočju, zavrtim, kar drži, više je čutiti močnejši veter, ki piha vzdolž grebena (JZ) vendar kar splakuje ob pobočju, tako da nabrati več ne morem, zato počasi dol in na pristanek. 15 ukradenih minut čudovitega jadranja, poravnan dolg od včeraj in novnov :-).

Zoranov let