121001 Kovk P834 17:25:03

Prva se prijavi Manca. Vreme je obetavno, JZ čez vso SLO, zgoraj močnejši. Kamere kažejo povsod sonček med razvitimi bazicami. Erzo ne gre (okreva 🙂 ), Mega kasneje, tako da Gorenjsko izločimo.

Z Manco paralelno ob 14h iz Lju do mitnice Logatec, kjer se vsi zberemo in naložimo v LCja. Čez Kalce na Kovk, kjer so bistveno bolj grdi in temni oblaki.

Na startu piha v sunkih 6/8,5. Mega začne kar postavljati in odleti v močno dviganje in na desno samo gor. Zgleda, kot da občasno kar stoji (močan JZ, mestoma mu gre 7,5 naprej, sicer 10-15 proti vetru). Manca menca, ker se ne počuti najbolje, Deluxu “ni treba v tako razmetavanje, ker bo čez eno uro pa OK”.

Jaz postavim (Manca prijazno pomaga 🙂 ) in čakam na trenutek, ko veter pade in takrat res elegantno potegnem hrbtno, se počasi obrnem in že sem v luftu (končno mi je enkrat ratalo :-)… ). Na desno dobim lepo dviganje in postopoma naberem do 1150. Mega je že pri Hublju in po obratu zapelje daleč ven, ker upa na dviganje pod eno lepo bazico. Pa ni nič in se odpelje nazaj proti grebenu, daleč spodaj. Jaz obrnem že pred Hubljem, ker mi gre tja vedno hitreje, nazaj pa kar ne dobim dviganja. Pa bliže grebenu je res kar razrukano. Končno dobim solidno dviganje pri Podrti gori, ampak karkoli delam in vrtim, čez 1200 ne morem nabrati in začnem celo malo zgubljati. Vidim, da je Mega toplandal na startu. Manca nadzira z zemlje situacijo in začne kibicirati, kaj samo vrtim naookoli na istem mestu. … Ker se bojim, da bom še zgubil, se odločim in odpeljem proti Nanosu, malo bolj zunaj, čez Stari grad, direkt v smeri table. Zgubljam -1 do -1,5 in pridem čez grad v bližino Plazu s 600m in tu končno dobim dviganje in se postopoma z občasnimi rukerji dvignem do table. V bližini grebena je kar neprijetno (iz vsake grape sune gor in strese), ko grem malo ven, pa začnem zgubljati. Hitrost se povečuje, občasno je čez 40 in malo pred lovsko bajto obrnem in začnem riniti nazaj. V začetku bolj s težavo in počasi dol, potem pa hitreje in pri tabli sem spet v višini grebena. Nabrati ne morem više, direkt proti Kovku ne bom prišel, zato se usmerim proti Anji. Vendar gre počasi dol in ko mi je jasno, da do Anje ne pridem, obrnem nad Vipavo ven čez avtocesto in na standardni pristanek (rezervno letališče) malo pred streliščem.

Zoranov let

Po postaji se skoordiniramo (še Luka Slak je na vezi) in ko pospravim, sta Mega in Manca že pri Meni. Manca je pristala pri Anji, Mega pa po toplandu ni več startal in je poskrbel za prevoz avta dol :-). Zapeljemo se v Vipavo na pice in čakamo, da bo Delux izpolnil svojo kvoto kilometrov…

Borisov let

Končno pride z Joštom, ki mu preda Rooka v popravilo. Še malo modrovanja in gasa proti Logatcu. Fajn je blo :-)…