121205 Kovk P872 15:09:27

Nad Slovenijo vse do Primorske sluzasto. Frenk javi dopoldan, da je v Ajdovščini sonce in vabi tja. Delux pokliče za akcijo, tudi Mega je po eni že lahko za start in hitro se uskladimo, da gremo dol.

Na Uncu presedem v Borisov Pajero, gasa do Postojne po Mega in naprej proti Vipavski. Pred Razdrtim so baze bile prenizke, tako, da ni dileme. No še vedno je: ali na Zmajarsko po nov start (Delux), ali Kovk. Veter in bazice odločijo za Kovk in s Pajotom se elegantno pripeljemo skozi manjše zamete na sam start.

Na rahlo zasneženem startu hitro postavimo, saj piha idealno (rahel JV , 2,5/4,5). Boris potegne prvi in se takoj odpelje desno, kjer ga lepo dvigne. Potem Mega, pa sesuje, pa jaz, pa ga ne spravim gor. Nesem nazaj malo višje in med ponovnim postavljanjem, (ko ugotovim, da imam vrvico zavito čez padalo) Mega odleti.

5 min za njim sem v zraku tudi jaz, v skoraj nula vetra (veter je kar vidno upadal). Zavijem desno, me malo drži, vendar do Podrte že lepo zgubim. Mega je nad mano, nad grebenom in vrti, jaz pa tudi zavrtim. Ko že mislim, da se bom spajsal nad greben, spet padem ven, iščem ob pobočju, pa bolj zunaj, pa bolj v kotu, pa povsod… ampak na koncu je saldo že na meliščih. Ko sem že sumljivo nizko, se odpeljem ven in tu se počasi spuščam proti pristanku, kjer pristanem po 20min v močnem JV.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, pristane tudi Mega (zelo zadovoljen s padalom, čeprav je letel le lokalno – 45min). Boris pa se iz svojih višav okoli 1500m spusti na start

Borisova fantazija

Borisova fantazija

in čez nekaj časa pripelje Pajota ves nasmejan dol k Anji. Še malo druženja v piceriji v Vipavi, potem pa gasa proti LJ.