121206 Lijak P873 15:54:41

V osrednji Slo spet vse sluzasto (v nižinah, nad 1000 je šajba), na Primorskem sonce, pa tudi na Gorenjskem. Boris je najprej za kasnejšo varianto, na koncu pa zbezlja pred 12h proti Lijaku. Mene sicer mika v Kranjsko na sončen skok z novega starta, pa Jani Hrovat ne more jamčiti za letenje (globalno je S, čeprav na startu javlja J…), Lusja pa je zaradi komercialnih razlogov vezana na Vipavsko.

Še Luka Štusej se priključi jati na Vrhniki, midva z Lusjo po Mega na Unec in gasa do Anje. Boris nas med potjo z Lijaka obvesti, da tam ni najbolje, da se obeta verjetno curaža in da bo Kovk verjetno boljša izbira :-). Pri Anji Lusja izvrši prodajo/predajo svojega starega predala (vesela kot radio šteje 450€), kupec pa nas mora za zahvalo še spremljati na Kovk, da bo peljal avto dol.

Zadnji dve uri je termika prebila burjo (nazadnje 3,5/7 J), ko zapeljemo po planoti proti startu, pa pride nasproti padalec, ki pove, da piha dol po štartu in ne bo nič. Obrnemo in gas do Lijaka. Na startu nas sprejme Delux, ki je pravkar toplandal in nam prijazno pomaga raztegniti padala, da vsaj malo prihranimo izgubljeni čas na Kovku (bil je baje čez 2000 …).

Borisovi ne ravno najboljši pogoji...

Borisovi ne ravno najboljši pogoji…

Startamo drug za drugim. Mega potegne prvi in z nekaj mukami nabere nad greben. Jaz sem takoj za njim in se matram na V robu in peglam sem in tja, vendar do roba ne pridem in po 20 min pristanem pri Igiju.

Zoranov let

Zoranov let

Štusej je bil ves čas malo pod mano in je še malo prej pristal, Lusja pa ves čas malo nad menoj in tudi pristane malo za menoj. Ko pospravimo, pristane še Mega, ki je z novo Mantro kot orel priletel z višav (okoli 1100m ?) na pristanek (čisto je navdušen nad svojo novo coto 🙂 ). Proti LJ in na Uncu še malo prehranjevanja v Portusu.