130108 Ulovka-Juršče P897 15:31:08

Vreme danes še malo slabše kot včeraj. Sicer so baze šele na cca1200, vendar je tudi vsa Primorska pokrita. Piha JZ, ki naj bi čez dan obrnil na Z. Erzo ima ob mojem dopoldanskem povpraševanju že pripravljeni PRVENSTVENI cilj.

Pa se z majhnimi obojestranskimi zamudami dobiva ob 14h na Vrhniki in z avtobusom proti Pivki. Ko zapeljeva mimo Bača, naju ustavi vojak, češ, da imajo strelske vaje na poligonu in lahko samo obrneva. Greva nazaj in na rezervno varianto – Juršče. Jaz sem tu že bil enkrat z Megom in odletel Vardijanščico, za Erza pa bo vse nonov-o :-).

Po cesti in kolovozu od zadaj za Ulovko, kjer pustiva avto in peš na greben, kjer postaviva na cca 890 na lepem travnatem pobočju, ki pa je precej položno. Nekaj pravosmernega vetra je, vendar premalo za kakšno jadranje.

Erzo lepo dvigne, se malo igra s padalom, potem pa odleti v nekaj vijugah dol in pristane zraven ceste (dlje ne gre, ker res ne drži).

Erzov let

Erzov let

Jaz tudi lepo hrbtno dvignem v tangicah coto in le malo zavijugam, pa se tik nad tlemi nekajkrat skoraj podrajsam po tleh, potem pa me le spet malo dvigne, tako da pristanem zraven Erza.

Zoranov let

Zoranov let