190727 Kobala P2592 11:57:04

Za vikend je predviden izlet v Posočje. Čeprav je že za soboto napovedano poslabšanje (in ohladitve), za nedeljo pa itak sam dež, se z Alenko v petek popoldne vseeno odpeljeva proti Tolminu. V Gabrjah iščeva Konrada in Zdenko, pa Zdenka najprej najde naju, potem pa čakamo še na Konrada in ostale, ki zaključujejo uspešen tandemaški dan.

V soboto pa s prvo furo ob 10h gor s tandemaši (Gašper, Sergej,…) in nekaj tujci, saj je že od jutra precej pokrito in se bo po napovedi samo še poslabšalo. Konrad in Pavle bosta potem šla z ostalimi v rundi ob 12h, če bodo pogoji še znosni, saj je za 12h prijavljenih spet več klientov.

Na startu malo vetra (nekajkrat pihne celo od druge – V strani) in smo edini (tako prazne Kobale še nisem doživel, res pa da je vreme dokaj kislo). Vsi trije tandemaši in jaz takoj postavimo (štirje tujci bolj počasi)  in potem malo še pomagam pri postavljanju tandemov.

Dva tandema potegneta, potem jaz in nazadnje še Gašper, tujci pa še niso pripravljeni. En tandem hitro zacuri, drugi pobere nad start na levi, jaz pa najdem rahlo dviganje pred startom. Do 1350 mi uspe nabrati (ostali so nižji), več ne znam, zato se zapeljem v smeri Vodel vrha. Zelo zanimiv je pogled dol na Tolmin in travnike okoli mesta, posute s šotori in udeleženci Metal Campa.

Vmes do Vodel vrha dobim le še eno rahlo dviganje neke pozitivne nule, sicer pa počasno curjenje. Ob pobočjih Vodel vrha in Mrzlega vrha poskušam izkoristiti vsako dviganje, pa mi gre generalno vedno bolj dol.

Od tandemov je le eden prišel do Gaberja, druga dva in ostali padalci so pristali na uradnem.

Tik pred napolnjeno uro tudi sam scurim nazaj v kamp.

Zoranov let

Popoldne pa se razbesni neurje, ki ohladi do danes pregreto dolino za vsaj 20 stopinj…