191229 Lijak P2750 15:20:45

Danes smo soglasni za Lijak (močan SV, burja, slaba inverzija na 500 in druga zgoraj na 1200, sicer šajba).

Na Vrhniki se prvi naložijo Dragan, Turčin, Pirš in Planinšek z mislijo na morebitni Čaven (v katerega pa danes sam ne verjamem preveč; tudi Erzu se zdi tja tvegano…), v drugem pri Suši pa sva še z Duletom; na Uncu poberemo še Mega in dol. Erzo je prisedel SlimTomu.

Med potjo rezerviramo prevoz pri Alešu in na pristanku ga malo počakamo. Pride tudi prvi avto, ki si je premislil glede Čavna.

Na startu gneča, kot je bilo za pričakovati. Malo se pozdravljamo potem pa nas gre kar nekaj iz naše jate na področje novega starta. Tudi Kraševci so že tukaj. Startam malo za Erzom, za mano Planinšek.

V luftu mi je sprva precej dinamično (pomladansko), tudi ko naberem nad greben. Do Zmajarske s popravki, pa okoli Skreta še do naslednjega raza (mojega čavenskega od četrtka…) dokaj nizko, pa spet brez problemov z vmesnimi popravki. 

Obrnem z Erzom in nazaj do Lijaka, kjer se Erzo odpelje kar naprej, jaz pa malo popravim najprej na Lijaku, potem pa še dosti več na Danijelu. Tako pridem visok na Škabrijel, le malo naberem in nazaj na Lijak, medtem ko Erzo ves nizek že išče pristanke.

Erzov let

Takrat enkrat pristane tudi Dule.

Duletov let

Suša pa trenira helikopterje v okolici Lijaka.

Še enkrat, zdaj nizek z Lijaka, pod grebenom do Zmajarske. Z lepim popravkom okoli vogala še enkrat na drugi, vzhodni Čavnov raz in nazaj.

Že po prvem povratku na Lijak sem začel paziti na čas, da bom nabral čim več in se čimbolj približal meji letošnjih 200h.

Do Lijaka lepo nad grebenom, tu še naberem in direktno mimo Danijela, Škabrijela in Nove Gorice čez Gorico do Soče.

Zoranov let

Mega takrat pristane na uradnem.

Megov let

Pošljem  svojo lokacijo. Tudi vsi drugi so že na tleh.

SlimTomov let
Piršev let
Draganov let
Planinškov let

Še nekaj vizualizacij

Še predno pospravim, je Primož že pri meni z avtom. Na pristanek pod Lijak, pobereva Mega in Duleta in gasa proti domu…