220721 Kižlovka P3693 07:55:39 in Slivnica

Zjutraj je dejansko sveže in mirno in znosno (sploh, če je po sodnaži inverzija do 800 nad tlemi, kar pa ob tako zgodnji aktivnosti še ni znano…). Rosa, ki premoči čevlje na poti gor na Staro lokacijo je zanemarljiva (in v teh vročinskih časih prav paše).

Postavim nad zgornjim prelomčkom tik pod obnovljenim travnikom. Hrbtno preverim hlad v tilnik in potegnem in po obratu lepo speljem. In po putru v senco do kolovoza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s Stare lokacije

Naberem rosno omočeno padalo in v LCja tule zraven na kolovozu.

Za zaresno letenje se potem dogovorimo za Slivnico ob 13.30 na Pumpi v Cerknici. Poleg Jeana (ki je dal že zgodaj pobudo za tole Slivnico) in Mega se prijavi še Bolha Andrej (ostalih ne zanima iz službenih, zobozdravstvenih ali dopustniških razlogov, ali pa so že od 7h na poti na Sorico…).

V Andrejev kombi in gor. In na start, kjer kljub zagotavljanju postaje, da že ves dopoldan piha idealen JZ, J, piha od SV dol. Niti odpirati ne začnemo, ampak opazujemo dogajanje, popravljamo palice s trakci (ki vztrajno kažejo napačno smer), gremo celo do krav na V robu (kjer tudi piha od SV pravokotno na pobočje, pa še polno tečnih rož je že zraslo, da o dejstvu, da so krave vse posrale, sploh ne govorim) in seveda modrujemo (vročina nam sproti kuri možgane).

Le za kakšen trenutek občasno butne po griču gor, kar na koncu sprovocira Mega, da začne postavljati. Jean medtem popravlja svoj zic. Mega nekajkrat poskusi, ko se pojavijo ti čudežni trenutki, na koncu skoraj spelje pa mu veter sesuje padalo v desno, ko je že skoraj v luftu… in se odloči, da ima zadosti in začne pospravljati.

Jean je medtem tudi že pripravljen in po enem neuspelem hrbtnem dvigu v drugo zalaufa in v precej divjem galopu atraktivno spelje…

Najprej gre kot kanta dol, potem pa zunaj dobi raketo, ki ga odnese v višave skoraj stoječega na mestu. Tako kot mene, je tudi Andreja že zdavnaj minilo sploh začeti postavljati (sam sem se že javil za šoferja). Jean nabira v višave, mi pa gor v kombi, dol na Pumpo na zaključno pijačo (in modrovanje) in razlaz.

Medtem pa Jean jadra v višavah od 2000 do preko 3400 do prvih večernih poročil in čez (kjer je bilo pa baje uživaško mirno ob opazovanju oblakov dima, ki ga je iznad Krasa nosil JZ in ustavljala burja /glej posnetke/ – torej povsem drugače, kot začetno razmetavanje do 2000, ki smo ga opazovali s starta…) …