230114 Slivnica P3841 13:29:05

Za danes napovedan idealen dan z zmernim JZ in sončkom in termiko… in vsi se dogovarjajo za Primorsko (Lijak, Kovk). Že včeraj sem rekel, da v današnjo vikend gužvo ne grem in ko je v LJU še megla do tal, se zapeljem na izlet na Slivnico, na sonček.

Tudi tu je veliko planincev (ampak ne na startu 🙂 ), ko si z Alenko greva pogledati razmere. Piha idealno gor, jezero se blešči v prekrasnem soncu, razgledi prečudoviti, nekaj bazic po modrem nebu. Prideta še Emil in Sašo, ravno, ko se odpravim nazaj v LCja po robo. Vzamem pa (žal…) lažjo opremo (Rook2 in tangice), saj si ne obetam dolgega letenja.

Prvi odleti Sašo, Emil za njim pa strga vrvico in se loti vozlanja,

ko potegnem še jaz.

Ker je ravno obrnilo na JV, dvignem precej poševno v smeri V roba, pa vseeno ulovim padalo in speljem. Sašo (ki je šel na V rob nabirat) je že visoko nad vrhom, jaz pa zavijem pod kočo, kjer mi gre pa samo dol. Poskušam proti levi nazaj,

pa sem vseeno že prenizek (in tudi pretežek za Rook2 ML 🙂 ) in me samo ustavlja in splakuje dol, zato se zapeljem proti Cerknici, tam še malo poskušam ob pobočju in tudi naberem nekaj m, potem pa na pristanek za pumpo.

Zoranov let (Rook2 ML)

In še filmček dogajanja

Emil in Sašo pa v višavah nabirata in jadrata še debelo uro, kot da je pomlad…

Sašev let
Emilov let
Emil Kos : Primorska se širi v naše konce. Dobra stran podnebnih sprememb. [14.1.2023 15:32]